Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK

Velike promjene u novoj sezoni 'Masterchefa': Dva člana žirija napuštaju show, a otkrivaju i zašto

Zagreb: Predstavljena je nova sezona MasterChefa
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/12
19.04.2024.
u 11:36

Ovaj kulinarski show u svom žiriju zadnje tri sezone imao je tri vrhunska i poznata chefa: Melkiora Bašića, Damira Tomljanovića i Stjepana Vukadina

U novoj sezoni "Masterchefa" očekuju nas velike promjene kada je u pitanju sastav žirija. Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz showa, najavljuje Nova TV te ćemo u sljedećoj sezoni gledati njihova kolegu Stjepana Vukadina koji je s njima bio prethodne tri sezone, a tko će mu se još pridružiti, nije poznato. 

– Veliko zadovoljstvo mi je bilo tri sezone biti u žiriju MasterChefa, no zbog poslovnih obaveza nisam mogao prihvatiti angažman na još jednoj. Novoj postavi želim super sezonu – izjavio je Melkior Bašić. I Tomljanović je otkrio zbog kojih ga razloga više nećemo gledati u programu Nove TV.  – Nisam dio nove sezone, fokus mi je na drugim projektima, i karijeri chefa, konzultanta i profesora. MasterChef nam je svima donio u život puno lijepoga, a to se ne zaboravlja – istaknuo je Tomljanović za Novu TV.

VEZANI ČLANCI

Svestrani chef Melkior Bašić, koji je svoje radno iskustvo stjecao u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu, a stažirao je u luksuznim restoranima s Michelinovim zvjezdicama i preporukama u francuskom gradu Bordeauxu, među kojima su i Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon te Restaurant L'Oiseau Bleu, a potom dvije godine bio zaposlen na poziciji executive chefa u boutique hotelu Alhambra & Villa Augusta (restoran Alfred Keller) na otoku Lošinju, pažnju velikog dijela javnosti prije tri godine privukao je svojim angažmanom na Novoj TV. 

Zagreb: Predstavljena je nova sezona MasterChefa
1/109

Profesionalni put Damir Tomljanović započeo je 1990. radom u domaćim i inozemnim hotelima. Odlaskom u inozemstvo, u Berlin 1997. godine, dodatno nastavlja svoj put u a la carte restoranima. Nakon profiliranja u tom vidu poslovanja, 2003. godine postaje dio tima u restoranu Kukuriku na Fortice u Kastvu, pod mentorstvom chefa Zdravka Tomšića, u tada vodećem slow food restoranu u regiji.

Sljedećih godina Tomljanović se profesionalno uspješno razvija, mijenja smjer svoje profesionalne karijere, te 2007. preuzima vlastiti projekt u Zadru. Tomljanović 2018. godine pokreće svoju firmu za konzalting i rad u ugostiteljstvu "Kužinavanje d.o.o.". Fokus rada i dalje mu ostaje aktivno kuhanje kao chef konzultant, no ujedno širi svoj djelokrug rada i radi kao mentor chef na veleučilištu Aspira.

VIDEO Zijo Valentino uoči koncerta u Tvornici: Uvijek se začudim kada vidim koliko mladih zna naše pjesme

 

Komentara 1

PE
perodeta
13:05 19.04.2024.

Show u kojem se samo voditelji reklamiraju :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije