remek-djelo

Veliki uspjeh Gorana Višnjića! Film Hellraiser oduševio kritičare, uskoro će se moći pogledati i u Hrvatskoj

Foto: Instagram
1/9
09.10.2022.
u 07:00

Riječ je o rebootu popularne horor franšize iz 1980-ih godina, a naš glumac tumači ulogu misterioznog okultista opsjednutog Cenobitima.

Iako se mnogi rebootovi filmova iz 80-ih nisu pretjerano proslavili, čini se da to nije slučaj i s Hellraiserom, hororom koji je od jučer dostupan na streaming servisu Hulu. Ako je suditi po prvim kritikama, ali i stranici Rotten Tomatoes, gdje je dobio čak 85% pozitivnih glasova, riječ je o pravom remek-djelu.

Velik je to uspjeh i za hrvatskoga glumca Gorana Višnjića koji u filmu tumači gospodina Voighta, misterioznog okultista opsjednutog Cenobitima, sadističkim nadnaravnim bićima koja na Zemlju dolaze iz druge dimenzije. Mnogi su bili u strahu da će ovaj film potpuno uništiti svijet Cenobita, pogotovo zato što ulogu glavnog zlikovca glumi žena, Jamie Clayton, dok je tu ulogu u ranijim verzijama odlično tumačio Doug Bradley. Premisa filma koji je režirao David Bruckner, prema Disney distribuciji, glasi: "Mlada žena koja se bori s ovisnosti dobila je staru slagalicu, nesvjesna da je njena svrha pozvati Cenobite, skupinu sadističkih nadnaravnih bića iz druge dimenzije." Višnjić je neizmjerno sretan zbog ove uloge, što je jednom prilikom pokazao i na svom Instagram profilu. Štoviše, velik je fan ovog serijala, a to je otkrio i u jednom intervjuu. – Još dok sam bio tinejdžer, vidio sam prva četiri filma. Fan sam znanstvene fantastike, a u videoteci koja je bila blizu moje kuće vidio sam primjerak filma Hellraiser 4. Nakon što sam pogledao film, shvatio sam da je to samo jedan od nastavaka, a ne originalan film i kada sam se vratio u videoteku, pitao sam čovjeka postoje li i drugi nastavci. Kad sam ih napokon nabavio, u samo dva dana sve sam ih pogledao s jednim prijateljem – kazao je Goran. Otkrio je i kako je reagirao kad mu je ponuđena uloga.

– I kad je moj menadžer na stol dobio ovaj scenarij i ponudu, pitao me znam li o čemu je tu riječ – jer, kao, ja sam iz Hrvatske pa možda nikad nisam čuo za to – a ja sam rekao da naravno da znam o čemu je riječ. Nakon što sam pročitao scenarij i shvatio da je lik kojega glumim potpuno lud te da je potpuno nevjerojatno što se s njim dogodi i da će izgledati kul na ekranu te kad sam čuo da je redatelj David Bruckner, s čijim sam radom upoznat, nisam se premišljao i prihvatio sam ulogu. Višnjić je dodao i da, za razliku od brojnih filmova koji danas izlaze, u novom Hellraiseru nema puno CGI-a te da su se vratili korijenima i koristili specijalne efekte i make up koji su rađeni na mjestu snimanja. Zbog toga je, tvrdi, i glumcima bilo lakše uživjeti se u film jer je tu riječ o kostimima, kontaktnim lećama i šminki, pravim lancima i setovima. To su primijetili i kritičari. Radnja filma počinje u Beogradu, a Višnjić će gledatelje iznenaditi onim što će napraviti već u prvih nekoliko minuta filma. Film bi uskoro trebao biti dostupan i na platformi Disney+ koja je odnedavno dostupna i u Hrvatskoj. 

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije