Petit Standard

Vesna Pisarović i glasoviti američki jazz velikani na ljetnoj turneji

vesna pisarović (1)
Foto: VL, Pixsell
17.07.2014.
u 10:48

Nakon vrlo uspješnog projekta, albuma "With Suspcious Minds" u kojemu je s berlinskim jazz glazbenicima na vrlo originalan način obradila pjesme Elvis Presleyia, s ovim trijom se Vesna Pisarović vraća tradicionalnom jazzu i obrađuje jazz standarde na vrlo nekonvencionalan način.

U sklopu ljetne turneje Vesna Pisarović predstavit će se s novim jazz projektom "Petit Standard".

Uz Vesnu, trio čine glasoviti američki jazz glazbenici: John Betsch na bubnjevima i basist Chris Dahlgren na kontrabasu.

Nakon vrlo uspješnog  projekta, albuma "With Suspcious Minds" u kojemu je s berlinskim jazz glazbenicima na vrlo originalan način obradila pjesme Elvis Presleya, s ovim trijom se Vesna Pisarović vraća tradicionalnom jazzu i obrađuje jazz standarde na vrlo nekonvencionalan način.

John Betsch i Chris Dahlgren znameniti su glazbenici koji su dijelili pozornicu s brojnim jazz velikanima kao što su Archie Shepp Jim Peper, Mal Waldron, Steve Lacy, David Murray, Anthony Braxton, Jim Black i mnogi drugi.  Nakon ljetne turneje, "Petit Standard" nastavlja  s nastupima u Austriji, Njemačkoj i Italiji. U Hrvatskoj ih se može vidjeti:

  • 21.7. u Komiži
  • 22.7. u Visu - "Batarija"
  • 24.7. u Hvaru - Franjevački samostan
  • 25.7. u Bolu - Teatrin ''Dva ferala"
  • 26.7. u Tivtu - NHC Muzej

Podsjetimo, Vesna  trenutno živi u Berlinu, u kojem joj je još 2005. susret s glazbom free jazz umjetnika Petera Brötzmanna, u jednom berlinskom klubu, potpuno preokrenuo glazbeno iskustvo. Zaljubivši se u intenzivnost i slobodu takvog glazbenog izražavanja, Vesna je na vrhuncu popularnosti odlučila zamrznuti estradnu glazbenu karijeru i posvetiti se studiju jazza, prvo na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, a poslije i putem magisterija jazz izvedbe na slavnoj londonskoj školi Guildhall 2012.

>>Vesna Pisarović: Udajom se u mom životu ništa nije promijenilo

>>Vesna Pisarović: U Berlinu biciklom prijeđem i 100 kilometara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije