Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJE POVRATKA U MILANO

VIDEO Kulturni spektakl u zračnoj luci u Splitu: Matej Meštrović i gudači milanske Scale sve iznenadili nastupom

Split: Gudači milanske Scale u zračnoj luci  održali su koncert
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/33
23.06.2024.
u 10:50

Ovo glazbeno iznenađenje bila je prava glazbena poslastica za sve koji su se jutros zatekli u zračnoj luci i koji su velikim pljeskom pozdravili nastup Meštrovića i gudača milanske La Scale koji su sinoć u sklopu posebnog izdanja Melodija Jadrana, večeri klasične glazbe – „Melodije Classic“ izveli remek djelo „Četiri godišnja doba“ baroknog virtuoza Antonija Vivaldija u aranžmanu Mateja Meštrovića, a pod ravnanjem maestra Mirana Vaupotića

Na iznenađenje putnika u splitskoj zračnoj luci naš Matej Meštrović i gudački milanske La Scale odlučili su zasvirati na odlasku za Milano. Ovo glazbeno iznenađenje bila je prava glazbena poslastica za sve koji su se jutros zatekli u zračnoj luci i koji su velikim pljeskom pozdravili nastup Meštrovića i gudača milanske La Scale. Podsjetimo sinoć su hrvatski pijanist i skladatelj Matej Meštrović  i gudači čuvene milanske La Scale u sklopu posebnog izdanja Melodija Jadrana, večeri klasične glazbe – „Melodije Classic“ izveli remek djelo „Četiri godišnja doba“ baroknog virtuoza Antonija Vivaldija u aranžmanu Mateja Meštrovića, a pod ravnanjem maestra Mirana Vaupotića. Gudači La Scale po prvi put došli su u Split, a tim povodom Melodije su se nakratko preselile u Meštrovićeve Crikvine – Kaštilac. 

„Ovo je bilo potpuno senzacionalno, veličanstveno, čudesno. Zahvalan sam orkestru i publici na ovako sjajnim reakcijama. Posebno sam sretan jer smo Runjićevog 'Galeba' uspjeli uklopiti u 'Četiri godišnja doba' baš ovdje u Splitu, na Melodijama Jadrana i dodirnuti i svojevrsnu himnu Splita i Dalmacije“, rekao je Matej Meštrović netom nakon izvedbe. Koncert je obilježila vrhunska tehnika i pun zvuk orkestra, koji je prvi put nastupao u ovome prostoru.

„Prije 15-ak godina prvi sam put došao u Split i zaljubio se u ovaj grad, a večeras mi je bila iznimna čast izvoditi Vivaldija u Meštrovićevom aranžmanu. Muzicirati s Meštrovićem istinska je radost, riječ je o velikom muzičaru i sjajnom čovjeku koji ima sve kvalitete vrhunskog glazbenika današnjice“, rekao je Davide Alogna, solist La Scale.

„Izuzetno je zadovoljstvo surađivati s vrhunskim glazbenicima La Scale, koji su se oduševili spojem talijanskog virtuoza Antonija Vivaldija i aranžmana Mateja Meštrovića, koji je u Četiri godišnja doba ubacio i poznatu sekvencu iz pjesme 'Galeb i ja'. To je bio posebni dodatak koji je oduševio domaću publiku“, rekao je maestro Miran Vaupotić.

„Četiri godišnja doba“ ciklus je četiriju koncerata za violinu i orkestar, koje je Vivaldi skladao 1723. godine inspiriran prirodom i životom. Djelo, koje osvaja publiku više od 300 godina, smatra se velikim doprinosom klasičnoj glazbi.

Podsjetimo, prvu večer Melodija Jadrana otvorio je Gibonni velikim koncertom u Galeriji Meštrović, na kojem mu se kao gošća pridružila popularna američka skladateljica i pjevačica Stephanie Sound. Publika je tako mogla uživati u hitovima poput Tempere, Oprosti, Mirakul, Libar i dr. Danas nas očekuje finalna večer, Večer novih pjesama –„Hit ljeta“ u kojoj će svoje pjesme predstaviti vodeća imena domaće glazbene scene. Posljednja večer Melodija Jadrana moći će se pratiti u prijenosu uživo na prvome programu Hrvatske radiotelevizije od 21.10 sati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije