Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trenira već 7 mjeseci

VIDEO Pogledajte kako Đurđa Tedeschi (77) sjajno pleše argentinski tango: Nakon osam sati nije umorna

Foto: Ana i Slavica Josipović
1/5
18.08.2021.
u 15:09

U plesnoj udruzi ”Tango Libertas”, Đurđa pleše nešto više od 7 mjeseci. Inače je godinama vježbala pilates i jogu, svakodnevno pješači desetak kilometara. Na nagovor prijateljice iz Dubrovnika došla je na prvi sat, i to u posuđenim cipelama za tango. Odmah je, kako kaže, kliknula s tangom.

Umirovljena sutkinja Đurđa Tedeschi (77), hrvatska je ikona stila, a posljednje dvije godine sve više vremena provodi u Dubrovniku gdje je obnovila staru kuću. Izolirana od života u metropoli, voli prošetati praznim Stradunom i zalijevati svoj đardin koji joj iznimno puno znači.

S djevojkama s portala Style Zagreb početkom lipnja dogovorila je fotkanje za izložbu ulične mode koju su prikazivale na Cvjetnom trgu, a dan prije snimanja kada je i sletjela iz Dubrovnika s prijateljicom je otišla na dogovoreni sat tanga kod zagrebačkog učitelja.

Na snimanje je došla u ženstvenoj lepršavoj haljini s volanima i potpeticama od nekih 9 centimetara, a dok su ju fotografirale ispred građevinskih skela postavljenih ispred Vrhovnog suda na Zrinjevcu ona se spretno okretala te im je pokazala boleo iz argentinskog tanga koji je tada savladala.

Nakon snimanja, Ani i Slavici Josipović pokazala je video klipove sa satova u Dubrovniku, a djevojke su odmah primijetile kako je Đurđa postala prava plesačica tanga.

Ana i Slavica ovo ljeto su posjetile Đurđu u njezinom dubrovačkom đardinu gdje su imale priliku uživo doživjeti čaroliju o kojoj im je pričala u Zagrebu. Iako je na pragu osamdesete, Đurđa dnevno 6 do 7 sati dnevno trenira argentinski tango, a satove pohađa u plesnoj udruzi "Tango Libertas" koju vodi Miloš Krivokapić koji je glavni trener, dok mu ostatak njegove obitelji (svi su vrsni plesači) asistiraju.

U plesnoj udruzi ”Tango Libertas”, Đurđa pleše nešto više od 7 mjeseci. Inače je godinama vježbala pilates i jogu, svakodnevno pješači desetak kilometara. Na nagovor prijateljice iz Dubrovnika došla je na prvi sat, i to u posuđenim cipelama za tango. Odmah je,  kako kaže, kliknula s tangom.

Otkako je postala “tangerosica” (plesačica tanga), Đurđa je svoj dom otvorila za “milonge”, odnosno plesne večeri tanga, za koje ima posebno pravilo. Naime, žene ne mogu plesati u trenirci već odjevene u haljine i dotjerane.

-Od početka je nabila sate, ona uspije plesati osam sati, a da se na njoj uopće ne primijeti da je umorna. Drugi, da tako kažem “normalni” ljudi, izdrže uglavnom tri i nakon toga padnu. Đurđa ne, ona kao neka leptirica- pohvalio je glavni trener Miloš Đurđu.

VIDEO>>Marko Grubnić otputovao u šoping privatnim zrakoplovom

Ključne riječi

Komentara 6

PO
postolar
15:38 18.08.2021.

Firšt a de pitate odakle njenoj obitelji lova kojom su “pokupovali” pola države?! Zar to nije puno i interesantnija tema za javnost od ovih bedastoća?! Smiješno, zar ne ! Umjesto pisanja o mumijama javnost ima pravo znati odakle njima novac !

DU
Deleted user
16:02 18.08.2021.

tipicna zg glembajevstina...

AT
ATG
16:19 18.08.2021.

Koliko košta reklama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije