JEREMY CLARKSON

Voditelj kultnog Top Geara završio na hitnoj operaciji srca: 'Ovo je bilo blizu'

Foto: Promo
1/4
20.10.2024.
u 15:42

U trenutku kad više nije mogao ignorirati simptome, Clarkson je odvezen u bolnicu John Radcliffe u Oxfordu. Ondje su otklonili mogućnost srčanog udara i voditelju ugradili stent.

Poznati britanski voditelj i novinar Jeremy Clarkson (64) svoju prepoznatljivost stekao je kroz vođenje auto-moto emisije 'Top Gear', od koje je napravio kulturološki fenomen, no posljednjih godina više se fokusirao na pisanje. Tako je u svojoj kolumni za The Sunday Times otkrio da je bio podvrgnut hitnoj operaciji srca uslijed 'iznenadnog pogoršanja zdravstvenog stanja', piše BBC.

Nakon što su ga dovezli u vozilu hitne pomoći, omiljenom Britancu liječnici u bolnici su dijagnosticirali začepljenu arteriju te ga odmah operirali. U svojoj kolumni napisao je da su ga dani dijelili od ozbiljnih zdravstvenih komplikacija. - Nisam doživio srčani udar, no da nije tako izgledalo, nikad ne bih bio hospitaliziran - stoji u tekstu. Prve probleme Clarkson je primijetio za vrijeme plivanja u Indijskom oceanu, kada se počeo osjećati loše do te mjere da se nije mogao popesti stepenicama bez tuđe pomoći. 

64-godišnjak se zatim vratio u Veliku Britaniju, gdje je osjetio bolove i peckanje u lijevoj ruci, popračene stezanjem u prsima. U trenutku kad više nije mogao ignorirati simptome, odvezen je u bolnicu John Radcliffe u Oxfordu. Ondje su otklonili mogućnost srčanog udara i voditelju ugradili stent. Već sljedeće jutro vratio se kući i krenuo pisati kolumnu, u kojoj se također zahvalio zdravstvenom osoblju spomenute bolnice. 

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, voditelj je ranije priznao kako se jako boji smrti. Strah od smrti prvi put je osjetio kada se borio s koronom, a intenzivno je o tome počeo razmišljati otkako je napunio 61 godinu. "O smrti razmišljam svaki dan, a to je potaknula činjenica da je mojem ocu bila 61 godina života kad je umro" kazao je voditelj u intrevjuu.

"Nekada sam mislio da ću svoju posljednju cigaretu ugasiti kada mi bude 107 i samo umrijeti. Ipak, prestao sam pušiti prije četiri godine. Kada mi je tata umro u 61. godini, razmišljao sam kako to i nije tako loše doseći te godine. Sada kada je meni 61 godina, da umrem bio bih silno bijesan, nisam ni blizu svog kraja i mogu još jako puno toga postići" dodao je i naglasio kako o umiranju razmišlja svaki dan. 

GALERIJA: FOTO Glazbena diva Doris Dragović priredila spektakl u Osijeku, pridružila joj se naša perspektivna glazbenica

1/63

Inače, Clarkson je ranije otkrio kako se bojao da će tijekom Božića umrijeti "sam u usamljenom plastičnom šatoru". "Četiri dana prije Božića probudio sam se u noći kad sam ustanovio da su moje plahte mokre, a imao sam stalni suhi kašalj. Zato što imam 60 godina i debeo sam, i jer sam popušio pola milijuna cigareta i imao dvostruku upalu pluća vjerovao sam kako ću vjerojatno umrijeti sam u usamljenom plastičnom šatoru", napisao je Clarkson.

Clarkson je rekao da se u početku "nije osjećao previše loše", ali kasnije ga je disanje "zaista počelo mučiti", dodajući: "U mojoj je glavi uvijek zvonilo liječnikovo upozorenje o tome kako bi se moglo iznenada pogoršati. Stalno nam govore da znamo puno o COVID-u, ali ono što sam naučio tijekom posljednjih 10 dana jest da ne znamo. Ne znamo koliko smo dugo zarazni. Ne znamo kako se boriti s tim. Ne znamo što nam čini. Ne znamo koliko dugo antitijela traju. Ne znamo koliko je lako zaraziti se dva puta. I sigurno ne znamo hoće li neko od cjepiva djelovati dugoročno. Ne znam čak ni ako mi je sada bolje",  zaključio je Clarkson. 

VIDEO: Obožavatelji u šoku zbog tragične smrti Liama Paynea, ispred hotela su zapalili svijeće i pjevali

Ključne riječi

Komentara 1

MT
makan tahi
22:30 20.10.2024.

farma ga je dotukla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije