usred emisije

Voditeljica šokirala izjavom, traži se hitan disciplinski postupak: 'Ovo ne smije biti rasadnik mizoginih stavova'

Foto: Screenshot
1/3
31.01.2022.
u 16:28

"Na nasilje ne smijemo šutjeti", bila je ispisana poruka na ekranu, a voditeljica Božarić-Stanišić kazala kako smatra da postoji "i druga strana".

Nasilje nad ženama tema je o kojoj se u posljednje vrijeme sve više govori u medijima. Upravo na tu temu tijekom Jutarnjeg programa Radio-televizije Crne Gore prošli je tjedan govorila gošća Biljana Zeković, koordinatorica SOS telefona. Uz nju su u studiju bili voditeljica Jovana Božarić-Stanišić i njezin kolega Boris Šarančić.

"Na nasilje ne smijemo šutjeti", bila je ispisana poruka na ekranu, a voditeljica Božarić-Stanišić kazala kako smatra da postoji "i druga strana".

- Postoji i druga strana, a to je kada žena nečim kako se ponaša i kako radi izaziva u muškarcu da se i on ponaša kako ne treba. Ne mora uvijek da bude baš tako kako ste naveli - izjavila je voditeljica.

Na ovu izjavu joj je Zeković odgovorila da postoji samo jedna strana kada se radi o nasilju. -Ja se vodim onim da žena, kada je trenutak da nešto izbjegne ili da ne kaže da ne bi isprovocirala suprotnu stranu - prekinuti. Ima žena koje ne prekidaju, zaista ih ima- nastavila je voditeljica i svojom izjavom šokirala mnoge nakon što se snimka s voditeljičinim stavovima proširila po društvenim mrežama i izazvala lavinu kritika na račun voditelji, ali i javnog servisa. Snimku možete pogledati OVDJE.

Foto: Screenshot/dubrovnik.net

Menadžment Radio-televizije Crne Gore (RTCG) ogradio se od stava Božarić-Stanišić te su u priopćenju naveli da su njezine izjave u Jutarnjem programu u suprotnosti sa stavovima uredništva i programskom politikom Javnog servisa. S druge strane aktivisti i nevladine organizacije Crne Gore pozvali su menadžment i uredništvo RTCG da pokrenu disciplinski postupak i jasno se ograde od, kako su naveli, "ispada voditeljice kojim se opravdava nasilje nad ženama".

VIDEO Mirjana Bohanec-Vidović nominirana je za Večernjakovu ružu 

 

Komentara 18

IM
Immanuell
17:27 31.01.2022.

Nema opravdanja za nasilje, Ali nisu svi ni jednako suzdržljjvi. Voditeljica je jednim dobrim dijelom u pravu. Čemu tolika povika i poziv na linč? Ona ni u jednom trenutku nije opravdavala nadalje nad ženama, nego je samo rekla da neke žene imaju otrovan jezlk i da to može kod manje suzdržljive muške populacije izazvati dramu.

LU
lupa
18:04 31.01.2022.

slicno sam i sama izjavila pa su mi oderali kozu, poanta je da ne postoji samo fizicko nasilje, postoji i psihicko, kao i to da kako postoje muskarci koji su "lake ruke", postoje zene koje namjerno guraju granice dok druga strana ne pukne. Muz ti je kockar i cuger koji je nasilan kada je pijan, sto se svadas sa njime, rastani se. Zena ti kvoca oko svake sitnice i nece stati, ne zali se, rastani se. Sva mudrost kako prekinuti lose odnose.

DU
Deleted user
18:12 31.01.2022.

Postoje i žene i muškarci koji su naporni, nametljivi, stalno provociraju i izazivaju neke svađe, ali od takvih se sklanjaš i zahvaljuješ nebesima kad se maknu, a kamoli se ne petljaš i zasnivaš obitelj s njima, tako da ovakva opravdanja ne drže vodu! To što je netko oženio rospiju, sam je kriv, a i uvijek se može rastati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije