Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2cellos

Voljeli bismo se upoznati s obožavateljicama, ali nemamo kad

celo
Foto: 2Cellos
1/14
29.07.2011.
u 16:30

– Sve tri cure s kojima sam dosad bio u ozbiljnim vezama bile su glazbenice pa bih volio probati kako je to biti s nekim tko se bavi nečim drugim. Želim da kad dođem kući zaboravim na posao – priznaje Stjepan Hauser.

Trenutačno najpoznatiji violončelisti na svijetu Stjepan Hauser i Luka Šulić ne vole spavati u hotelima s pet zvjezdica.

– Madraci su premekani, a jastuci preveliki pa ne znam gdje bih stavio glavu – objašnjava Stjepan dok Luka potvrdno klima glavom. Nisu se, kažu, navikli na luksuz koji im se pruža posljednjih mjeseci, otkako su zahvaljujući furioznoj obradi pjesme “Smooth Criminal” stekli planetarnu popularnost i glazbenu genijalnost ujedinili u duo pod nazivom “2Cellos”.

– Kad budemo išli na prvu samostalnu turneju, tražit ćemo isključivo hotele s tri zvjezdice. U njima nam je najudobnije – puni entuzijazma planiraju dečki kojima je uspjelo ono što nije nikome prije njih: prvi su čelisti u svijetu koji su dobili priliku živjeti “američki san” te stekli milijune obožavatelja diljem planeta. Samo dva i pol mjeseca bilo im je dovoljno da od senzacije s YouTubea postanu gosti u showu Ellen DeGeneres i time u travnju odrade debitantski nastup na američkoj televiziji, a nedugo nakon toga stigao je i poziv Eltona Johna da mu se pridruže na dvomjesečnoj turneji. Luka i Stjepan prošli su se tjedan vratili s tog uzbudljivog putovanja i u pretrpanu rasporedu pronašli vremena da s nama podjele dojmove s turneje, a bilo je tu i razgovora o djetinjstvu, ljubavi, seksu, obožavateljicama,...

– S Eltonom smo svirali u Finskoj, Njemačkoj, Italiji, Turskoj, a išli smo i do Kanade. Koncerti su bili skoro svaki dan. Bilo je naporno, ali i super iskustvo. Moramo se naviknuti na takav tempo jer će nam od sada stalno tako biti – počeo je 25-godišnji Puljanin Stjepan, a godinu dana mlađi Luka rodom iz Dubrovnika odmah se nadovezao:

– Iako je bilo planirano da s Eltonom sviramo samo u lipnju i srpnju, on nam je već nakon prve probe ponudio da mu se pridružimo i u drugom dijelu turneje, tako da se krajem kolovoza ponovno sastajemo s njim. Zajedno ćemo provesti cijelu jesen. Nastupit ćemo u New Yorku, Rio de Janeiru, čuvenoj Caesars Palace u Las Vegasu, Litvi, Ukrajini, Rusiji, Novom Zelandu, a posljednji nastup održat ćemo 11. prosinca u Perthu u Australiji.

Samo zbog svoja dva mlada gosta, veliki Elton John napravio je iznimku i četiri dana prije početka turneje krenuo s probama. – Neki članovi njegova benda s njime su od 1968. godine i ogromna je čast za dva klinca poput nas biti s njima na pozornici. Oni su već toliko uhodani da inače nikada nemaju probe – kažu.

Momci 64-godišnjeg britanskog glazbenika opisuju kao velikodušnu, toplu osobu, a imali su i taj privilegij da budu gosti u njegovoj vili u Londonu!

– To je najveća kuća u kojoj sam ikad bio – u stilu “nepopravljivog” šaljivdžije zaključuje Stjepan te otkriva kako su se ondje proveli. – Elton nas je pozvao na ručak i proveo nas je kroz cijelo imanje. Najviše nas je fascinirala galerija s umjetninama i knjižnica, a impresivna je bila i prostorija za masažu i dvorana za vježbanje.

Eltonov suprug David Furnish bio je na putu, ali zato su imali priliku upoznati njihova sedmomjesečnog sina Zacharyja.

– Držali smo ga u rukama, a on nijednom nije zaplakao – ističe Luka. Ne skriva da su mu se s malom bebom u rukama probudili roditeljski osjećaji. – Mislim da oduvijek imam očinske instinkte. Pa evo, i sad se već šest mjeseci brinem za jednu bebu – smije se i pogledom pokazuje na prijatelja. Zadovoljni su bili i hranom koju im je poslužio batler George.

– Jeli smo tradicionalnu englesku kuhinju, piletinu s krumpirom i povrćem. To je bilo najbolje jelo koje sam dosad jeo u Velikoj Britaniji – kaže Šulić. No najveće iznenađenje uslijedilo je kad je u Eltonov dnevni boravak ušetao ni manje ni više nego – Keanu Reeves.

– Ja nisam ni znao tko je on. Došao je na čaj – kroza smijeh tvrdi Hauser. Da mu svijet slavnih i poznatih nije blizak, potvrdio je otkrivši nam da nije prepoznao ni Keiru Knightley koja je bila gošća na privatnoj zabavi Eltona Johna.

– Gledao sam je i taman sam joj krenuo udvarati kad mi je Luka šapnuo da je ona poznata glumica – povjerio nam je. Nesvjestan toga da je i on sada svjetska faca, mladi glazbeni virtuoz odustao je od udvaranja lijepoj filmskoj zvijezdi, a, priznaje, nije mu bilo prvi put da se povukao.

– Uvijek mi je bilo teško prići djevojci. Dok su moji vršnjaci u srednjoj školi “pekli zanat”, ja sam doma vježbao pa moram priznati da sam na tom području zakinut.

Ne skriva da su ga u djetinjstvu često i zadirkivali zbog predanosti sviranju violončela, rijetko je i izlazio s društvom, a u disku je bio dvaput u životu. – Prevelika mi je buka u disku pa sam oba puta izašao nakon pet minuta – kaže Stjepan.

Slična iskustva s provodima po noćnim klubovima ima i Luka, ali zato je, za razliku od Stjepanova, njegovo srce zauzeto već pet i pol godina. U sretnoj je vezi s pijanisticom iz Zagreba, a 23-godišnjak ističe kako se ne skrivaju pa se i on sam čudi da ih fotografi nisu već negdje ulovili zajedno.

I dok je njegov partner po violončelu ljubav pronašao uz glazbenicu, Stjepan ne bi imao ništa protiv da njegova djevojka nema veze sa svijetom glazbe. Štoviše, to bi mu bilo i draže.

– Sve tri cure s kojima sam dosad bio u ozbiljnim vezama bile su glazbenice pa bih volio probati kako je to biti s nekim tko se bavi nečim drugim. Želim da kad dođem kući zaboravim na posao i da ne razgovaram i dalje o glazbi jer se jedino tako mogu dobro odmoriti – priznaje. Nije mu teško nabrojiti koje sve kvalitete mora imati djevojka u koju bi se mogao zaljubiti.

– Mora biti lijepa, šarmantna, pametna, pozitivna, humoristična, skromna – nabraja, a Luka šaljivo dobacuje: – Suprotnosti se privlače! Iako mu se, s obzirom na trenutačni radni tempo, mogućnost da upozna nekoga čini potpuno nemogućom, simpatični Puljanin voli se tijekom nastupa zagledati u publiku ne bi li ugledao neku djevojku koja bi mogla odgovarati njegovu opisu idealne partnerice.

– U publici ima jako puno lijepih cura, mašu nam i šalju poljupce, ali nikad poslije koncerta ne dođem u priliku upoznati se s nekom od njih – sjetno zaključuje.

No zato su dvojica talentiranih glazbenika tijekom nezaboravnog provoda s Eltonom Johnom imala priliku svoje glazbeno umijeće ujediniti s još jednom velikom britanskom zvijezdom – Georgeom Michaelom. S njime su svirali na Eltonovoj privatnoj zabavi humanitarnog karaktera upriličenoj u njegovoj kući u Londonu.

– George je jako simpatičan, ali i sramežljiv. Ima vrlo lijep glas – složno tvrde. Njihov im je domaćin tijekom zajedničke turneje olakšao i inače naporna putovanja i duga čekanja na aerodromima pa su zajedno s pratećim bendom i tehničkim osobljem letjeli privatnim charterom. Otkrivaju još jednu zanimljivost iz burnog života legendarnog izvođača.

– Na kojem god mjestu na svijetu imao koncert, Elton nikad ne odsjeda u hotelu nego se odmah nakon nastupa privatnim avionom vraća kući u London.

A u kojem god dijelu svijeta svirali, proslavljeni čelisti Hauser i Šulić sad su već navikli da ih prepoznaju, a tako je bilo i u kanadskom Quebecu gdje su s Eltonom nastupili pred 120 tisuća ljudi.

– Govorili su nam: “Great show, you are amazing”, a naravno da nam to laska. Dobar je osjećaj kad ti u meksičkom restoranu u Kölnu priđe netko potpuno nepoznat i želi te pozdraviti – govore. U svijetu su traženi bili i dok nisu stekli planetarnu slavu, ali sad toliko putuju da im se često dogodi da se ujutro probude i ne znaju u kojem su gradu.

– Otići do Kanade i natrag za nas je postalo kao da odemo do Rijeke i nazad!

No za dvojicu talentiranih, upornih i ambicioznih mladića zaljubljenih u posao kojim se bave, nema odmora. Dok će se njihov novi prijatelj Elton John do nastavka turneje odmarati u svojoj kući u Nici, Luka i Stjepan neće stati. Idućih mjesec dana iskoristit će za promociju svog albuma prvijenca “2Cellos” izdanog u lipnju. Uz Jacksonov hit na albumu se nalaze obrade pjesama i njihovih drugih omiljenih izvođača: grupe U2, Guns’n’Rosesa, Musea, Kings of Leona, Nirvane... Jučer su iz Londona doletjeli na nastup u New York, a 9. kolovoza sviraju na Dubrovačkim ljetnim igrama. Tome se posebno veseli Luka jer će mu to biti prilika da napokon vidi roditelje koji veći dio ljeta provode u Dubrovniku, a žive u Mariboru. U stankama između nastupa neumorno će davati intervjue.

– Elton nam je rekao da moramo davati više intervjua. Sve mu je ostalo kod nas super – ponosno ističu.

Komentara 12

AR
ana.rimbaud
19:59 29.07.2011.

@blackmore Mislim da 2Cellos imaju ipak maaaalčice širi izbor glazbe koju obrađuju.

DR
drugTitoforever
16:39 29.07.2011.

Cure ih ne zanimaju i to je OK.

BL
blackmore
19:55 29.07.2011.

od 1999.god

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije