Voli reciklirati

Za Kate je modni moto štedljivost

Kate Middleton
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
20.11.2015.
u 08:54

Vojvotkinji od Cambridgea nije problem pojaviti se na različitim događanjima u istoj haljini. Časopis Cosmopolitan izračunao je da Kate Middleton ima samo 11 odjevnih kombinacija koje mijenja ovisno o prigodama

Otkako je postala članica britanske kraljevske obitelji, Kate Middleton pod povećalom je modnih kritičara koji detaljno seciraju svaki njezin modni odabir.

Primjedbe kritičara

Ono što joj modni znalci često zamjeraju jest što se u istim haljinama pojavljuje na različitim društvenim događanjima. U haljini u kojoj je 2012. gostovala na premijeri filma "African Cats" u srijedu je došla na jedan društveni događaj u središtu Londona. Riječ je o sivkastoj peplum haljini koju potpisuje Matthew Williamson i čija je cijena deset tisuća kuna, a koja je dala povod modnim kritičarima da opet zamjere vojvotkinji od Cambridgea ponavljanje odjevnih kombinacija.

Magazin Cosmopolitan izračunao je da Kate zapravo ima samo 11 odjevnih kombinacija koje stalno rotira i uz koje tek ponekad promijeni nakit, cipele ili šešir, pa tako s lakoćom dnevne kombinacije pretvara u večernje. Kratak presjek njezina modnog stila pokazuje da Kate u svom ormaru ima i jeftine komade odjeće koji ne premašuju tisuću kuna, ali često se odlučuje i za ugledne modne brendove. Za igru sa sinom Georgeom ili neka ležernija dnevna događanja Kate često bira majicu mornarskog uzorka marke Me+Em, kojoj je cijena oko 500 kuna, a u kojoj je se redovito može vidjeti. Vojvotkinja je odana i dizajnerici Jenny Packham, čiji se modeli u Velikoj Britaniji razgrabe kad se Kate pojavi u njima. Riječ je o haljinama jednostavnih linija te često i cvjetnog uzorka čije se cijene kreću od 20 do 40 tisuća kuna. Za haljinu u kojoj se pojavila na objavi zaruka s princom Williamom odabrala je dizajnericu Danielle Isse Helayel i njezinu plavu haljinu koja stoji tri i pol tisuće kuna i koja je rasprodana istog dana kada su zaruke objavljene. Kada želi igrati na sigurnu modnu kartu, Kate posegne i za uglednim modnim brendovima pa u svom ormaru ima i nekoliko haljina za koje je dizajnerski zaslužan Alexander McQueen, odnosno Sarah Burton koja je preuzela njegov brend nakon što je on umro.

McQueenovu crvenu haljinu nosila je u nekoliko prigoda u posljednje dvije godine, a i za krštenje kćeri Charlotte odabrala je također haljinu tog brenda.

Diktiran kraljevski stil

Cijene ovih haljina kreću se otprilike kao i kada je riječ o haljinama Jenny Packham. S obzirom na to da su pravila dvora jako stroga, Katein stil odmjeren je i elegantan bez puno ekstravagancije, a kritičari su je prozvali štedljivom vojvotkinjom koja pazi da ne prekorači kraljevski budžet. Drugima je pak simpatično što Kate ne robuje nepisanom pravilu da se javne osobe njezina ranga ne bi smjele dva ili više puta pojaviti u istim modnim kombinacijama. U svakom slučaju, Kate diktira modne trendove, pogotovo u Engleskoj, jer sve što ona odjene rasproda se u hipu. 

>> Kate Middleton i princ William razmjenjivali nježnosti u loži 

>> Njegov poraz dobrano je namučio Kate Middleton

Ključne riječi

Komentara 2

LI
liliZG
11:10 20.11.2015.

prigovaraju joj jer je štedljiva, pa ne mogu vjerovati..

Avatar pivapivic
pivapivic
23:16 20.11.2015.

Šta će im ta Kraljica, Kralj, Prinčevi,Princeze..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije