Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zagrebačka glazbenica indijanskih korijena predstavlja svoj prvi spot Yoshka je objavila novi singl, 'Turn Back Time'

Foto: Melani Krog
1/9
24.06.2024.
u 13:13

- 'Turn Back time' je ljubavna pjesma puna prisjećanja, topline, ali i pomiješanih osjećaja. U njoj se pitam kakva bi bila sadašnjost da sam u prošlosti donosila drugačije odluke, ali sad znam da ne bih ništa mijenjala, sve je baš onako kako je trebalo biti, rekla je Yoshka.

Yoshka je novo ime na hrvatskoj kantautorskoj sceni. Svestrana glazbenica i skladateljica iz Zagreba predstavlja se novim singlom, "Turn Back Time", za koji je napisala tekst i glazbu, a aranžer i producent pjesme je Marin Hraščanec.

- 'Turn Back time' je ljubavna pjesma puna prisjećanja, topline, ali i pomiješanih osjećaja. U njoj se pitam kakva bi bila sadašnjost da sam u prošlosti donosila drugačije odluke, ali sad znam da ne bih ništa mijenjala, sve je baš onako kako je trebalo biti - rekla je Yoshka. Videospot je snimio i režirao Dinko Šimac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Intek Music (@intekmusic)

Yoshka strast prema glazbi i plesu gaji još od malih nogu, kad se bavila baletom i suvremenim plesom. Rođena je u Barceloni, a u Beogradu je živjela do početka '90-ih. U Zagrebu je završila srednju glazbenu školu i fakultet, a trenutno radi kao profesorica glazbene kulture u Osnovnoj školi bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Odrastala je uz klasičnu glazbu, a kao tinejdžerica uz Led Zeppelin, Supertramp, Crosby, Stills, Nash and Young i Joan Baez.

VEZANI ČLANCI:

- Osim klasike, koju obožavam, danas slušam pop-rock i elektroniku te kantautorice Tracy Chapman, Annie Lenox, Alanis Morissette, Aliciju Keys… Naravno, pratim i sve aktualne trendove, ali pretežno sam uvijek bila usmjerena na stranu glazbu. U domaćoj glazbi nenadmašan je za mene, i moj je veliki uzor, Arsen Dedić. On je savršeno spajao odlične glazbene stihove s odličnom glazbom - ističe Yoshka.

Glazbeni izričaj koji joj iznimno dobro leži je fado, koji je s Jelenom Radan izvodila u predstavi "Femme Fadal" u kazalištu Knap te na nastupima s gitaristom Pedrom Abreuom. Surađivala je i s gitaristima Goranom Žegarcem te Darkom Nikčevićem u Triju Flamenco, a poslije i sa sastavom Caiman Verde, s kojim je pjevala kubansku glazbu.

- Bila sam sretna što izvodim glazbu koja mi je itekako pasala i 'tekla mojim venama'. Od djetinjstva posebno volim, između ostalih, gitariste Paca de Luciju i Johna McLaughlina, a i rodila sam se u Španjolskoj, pa je i to bila neka poveznica – napomenula je Yoshka, koja u sebi nosi gene južnoameričkih Indijanaca jer joj je otac iz Bolivije.

GALERIJA: Zagrebačka glazbenica indijanskih korijena predstavlja svoj prvi spot  Yoshka je objavila novi singl, 'Turn Back Time'

1/9

Do sada je nastupala u mnogim klubovima i na raznim manifestacijama, primjerice BP Clubu, Siscia jazz clubu, Cota baru, Subversive Film Festivalu i dr. Prošle godine na zagrebačkom Chansonfestu izvela je pjesmu "Miruj, zemljo", u kojoj je uglazbila stihove Vesne Parun, a u kolovozu će nastupiti na Večeri novih skladbi Dalmatinske šansone Šibenik 2024., gdje će se predstaviti svojom pjesmom "Visoko more".

Yoshkin novi singl "Turn Back Time" objavio je Intek Music, a možete ga slušati na svim glazbenim streaming servisima, kao i pogledati videospot.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije