u spomen objavio i album

Zagrebački glazbenik prisjetio se velike tragedije: 'U prometnoj nesreći mi je poginuo brat. Ja sam jedini preživio'

Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/10
17.06.2022.
u 07:00

Nakon oporavka u spomen bratu i prijatelju, glazbenik Mladen Burnać je objavio album imena 'Brze banane'. Objavio je i singl 'Oglasi' na kojem su mu kao gosti zapjevali Severina, Ivana Banfić i Sandi, koji su tad bili na počecima karijera.

Zagrebački kantautor Mladen Burnać (52) prisjetio se početka svoje karijere. Počeo je kao pjevač i gitarist u punk sustavu Brze banane koji je krajem osamdesetih bio jako popularan. No tad se dogodila tragedija koja je sve zaustavila. 

- 1989. godine smo imali prometnu nesreću u kojoj mi je poginuo brat. Zvao se Ante, zvali smo ga Zdravko, on je bio menadžer i tekstopisac benda. Jedan moj prijatelj Mišo je poginuo tamo i ja sam jedini preživio u tom autu - prisjetio se Mladen u razgovoru za InMagazin

Nakon oporavka u spomen bratu i prijatelju Mladen je objavio album imena 'Brze banane'. Objavio je i singl 'Oglasi' na kojem su mu kao gosti zapjevali Severina, Ivana Banfić i Sandi, koji su tad bili na počecima karijera.

- Severina je toliko bila predana tome da je nabavila i plavu periku da bi bila u spotu. Bilo je simpatično da je došla s menadžericom, to joj je bila sestra. Onako, tek je počela, još ništa nije napravila, već je imala menadžericu - prisjetio se glazbenik.

Mladen je otkrio i da se ne bavi glazbom da bi se bio slikar te da nakon što je odustao od Akademije likovnih umjetnosti, crteži su mu hobi. Burnać je i prvi hrvatski izvođač koji je snimio duet s Kinezom, kao i prvi hrvatski glazbenik koji je uz novi album snimio i dokumentarni film o njegovom nastanku.

VIDEO Sarah Ferguson posjetila Vukovar i naučila još jednu hrvatsku riječ

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar tarana
tarana
07:38 17.06.2022.

Ko je ovaj?

NE
neberemed
08:04 17.06.2022.

ooooozbiljan glazbenik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije