Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavila se

Zdenka Kovačiček: Teško mi se naviknuti svako jutro piti tablete

Zdenka Kovacicek
Danijel Berkovic/PIXSELL
23.02.2013.
u 19:00

Svestrana glazbenica osjeća se sjajno i kaže da će sa svojim bendom “Tribute to Janis” obilježiti i sljedeći, 70. rođendan preminule svjetske dive. No za razliku od Janis, naša se diva, priznaje, nije drogirala

Moja je sličnost s Janis u tome što nam je objema životni moto “Živjeti rock’n’roll”. Razlika je u tome što ja nisam poslušala njezin moto “Živi brzo, umri mlad, budi lijep leš” – kaže Zdenka Kovačiček koja je nedavno zbog problema s visokim tlakom završila u bolnici, ali se brzo i oporavila.

– Sve je u redu, samo nikako da se naviknem na to da svako jutro moram popiti tabletu za tlak – kaže 69-godišnja glazbenica koja je osmislila mjuzikl u čast Janis Joplin, a osnovala je i bend “Tribute to Janis” s kojim će obilježiti 70. rođendan preminule svjetske dive.

Za razliku od Janis, Zdenka, kaže, nikad se nije drogirala ni pretjerano opijala. Za Woodstock nije imala novca.

– To nam nije imao tko platiti. Mi smo bili siromašni rokeri, ali zaljubljeni u glazbu. Vozila sam se u kombiju s bendom i nisam bila velika zvijezda te letjela avionima ili živjela u luksuzu. Bili smo drugačije društvo, u drugačijem okruženju – prisjeća se pjevačica koja je već godinama vjerna istoj frizuri.

– Ovu frizuru imam još od 70-ih godina kad sam nastupala na Opatijskom festivalu. Danas je zovu hendriksica ili mikrofonka. Nosim je jer mi i dandanas dobro stoji – kaže hrvatska Janis. P

jevačica svoje slobodno vrijeme posvećuje najbližima – kćeri Tini (30) i psu Miji.

– Imam jako malo vremena, ali svaki trenutak koristim za kuhanje ručkova i večera na koje pozivam prijatelje. Kad sam bila u Rusiji, naučila sam pripremati njihove specijalitete, a u posljednje vrijeme istražujem i druge kuhinje – rekla je Zdenka.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
19:18 23.02.2013.

Zdenka Kovačiček: Teško mi se naviknuti svako jutro piti tablete ----------------------------------------------------------------------------------------- pa ti nemoj....trgni jednu ljutu

JO
jožek2
07:13 24.02.2013.

i sama kaže nije bila velika zvjezda,ali je bila odlična pjevačica draga i pristupačna, a njenu hit pjesma u ono vrjema : Jedna žuta ruža i danas rado slušamo i nikad se neće zaboraviti,i zato draga Zdenkica samo ti pij svako jutro jednu tabeticu i još nam dugo pjevaj.

DP
Dioklecijanova palaca
07:16 25.02.2013.

Sjajna glazbenica. Malo je takvih u Hrvatskoj. U tom krugu su još Josipa Lisac, Gabi Novak, Tereza Kesovija,Meri Cetinić. Ostale misle samo na novac .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije