život na vagi

Željka je u show ušla sa 175 kilograma: 'Suprug me zbog ovoga ostavio nakon 17 godina braka'

Foto: RTL
1/12
27.09.2022.
u 10:55

Najveća snaga i motivacija u Željkinu životu njezina su djeca jer ju je suprug ostavio nakon 17 godina braka zbog druge žene, a i majka joj je nedavno umrla.

Željka Mateša (40) jedna je od kandidatkinja nove sezone ''Života na vagi''.  Dolazi iz Duge Rese i radi kao blagajnica u jednom trgovačkom centru. Najveća snaga i motivacija u Željkinu životu su njezina djeca jer ju je suprug ostavio nakon 17 godina braka zbog druge žene, a i majka joj je nedavno umrla. Željka se želi naučiti drukčije nositi sa svojim problemima i čvrsto vjeruje kako će joj ''Život na vagi'' pomoći.

– Ne volim se baš! Izbjegavam ogledala, izloge, gledam ravno, smiješim se ljudima da ne obraćaju pozornost na ostatak – iskreno je rekla u showu jučer i dodala kako je spremna zavoljeti sebe:

– Predivna sam iznutra, a želim da se to i vani vidi. Svi me vole, govore mi da sam simpatična i draga, ali želim biti seksi!

Željka je prije showa otkrila kako nije uspjela skinuti kilograme nakon trudnoće te da ima 175 kilograma. 

– U prvoj sam trudnoći pazila jer sam već tada bila pretila osoba, ali kad sam rodila, ponašala sam se opušteno i nabila sam kilograme do druge trudnoće. Poslije sam došla na 150 kilograma i kad sam rodila treće dijete, kilogrami su ostali i to se samo slagalo do moje sadašnje težine – otkriva Željka koja je pokušala držati neke dijete, ali kaže da je to bilo katastrofa zato što bi preko tjedna jela samo jogurt svaki dan, a vikendima sve ostalo i kilogrami bi joj se uvijek vraćali.

– Probala sam ići u teretanu, ali postalo mi je previše stresno uz troje male djece, posao, kuću... Nisam baš dobra u tome da si sama određujem dijetu zato što idem iz krajnosti u krajnost – ili jedem ili ne jedem. Ne mogu naći sredinu i prehrana mi je problem – kaže i dodaje kako su joj uz djecu najveća podrška kolege s posla koje smatra drugom obitelji.

– Na poslu su mi stalno govorili da trebam skinuti kilograme i da sam pretjerala pa mi ne bi davali neke teže poslove, nego bi me stavljali na blagajnu, ali i sad je i to problem jer moje tijelo drobi samo sebe. Teško je kad imaš određenu težinu natjerati se na gubljenje kilograma, ali oko mene su ljudi koji isti imaju cilj i želju, koju razumiju i bol i sve, oni te motiviraju. I treneri koji se trude objasniti kako da pokrenemo tijelo. Odlučna sam u tome da uspijem. Nemam ja pretjerane ciljeve niti sam nerealna, ali vjerujem da mogu biti zdravija od ovoga što sam si napravila. Moram se naučiti drukčije nositi s tim i mislim da će mi ''Život na vagi'' jako pomoći. Ne znam ni kuhati zdravo; kuham onako kako je kuhala moja baka; seosko jelo, ali oni su išli raditi na njivu, a ja sjednem za blagajnu. I tako sad kuham svojoj djeci i vidim da to nikamo ne vodi. Nadam se ovdje naučiti i njima pomoći, da imaju aktivniji život i da im bude lakše – kaže Željka i zaključuje: – Imam 40 godina i želim živjeti, mislim da postoji još mnogo toga što mogu napraviti i iskusiti.

VIDEO Bivši zaposlenici Meghan Markle otkrivaju da je šefica iz pakla: Zvala je svakih deset minuta i urlala!

Ključne riječi

Komentara 2

HE
HEDONIST
11:47 27.09.2022.

Željka, najprije si ti ostavila sama sebe...

DU
Deleted user
12:04 27.09.2022.

Ha mislim čujte drage žene i muževi, morate paziti na svoj izgled da ostanete privlačni svom bračnom drugu.....sve se može......treba paziti na hranu i vježbati....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije