Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALK SHOW

Žene izvan okvira u 'Kak se šika'

Foto: Mišo Obranović
1/9
03.02.2018.
u 17:08

Tema prvog talk showa bila je „ Što je snažna žena danas?“. 'U današnje vrijeme kad tradicionalne vrijednosti gube na snazi, a nove još nismo u potpunosti usvojile, sve smo se možda malo pogubile u svojoj ulozi kao žene u društvu i odlučile smo upravo ovu temu prvu staviti na stol, da vidimo što to istinski ženama daje snagu' – kažu cure.

Grad Zagreb od ovog je četvrtka bogatiji za jedan nesvakidašnji program. 1. Veljače, u art salonu „Kak se šika“ u Ilici 93, održao se po prvi puta talk show „Žene izvan okvira“.  Idejne začetnice i ujedno voditeljice talk showa Rajana Radosavljev (tv voditeljica i integrativna terapeutkinja) i Hana Matejašić (psihologinja i integrativna terapeutkinja), zajedno s vlasnicom salona i akademskom slikaricom Mihaelom Olujić,  najavile su kako će se zagrebačke žene širokih vidika imati prilike družiti svaki prvi četvrtak u mjesecu i to na jedan potpuno drugačiji način.

'Ideja za pokretanje jednog ovakvog projekta rodila se spontano (ali ne i slučajno) kroz konstruktivne 'babinjake' gdje smo nas dvije otkrile veliki zajednički interes prema temama ženstvenosti, senzualnosti, seksualnosti, ženskog samoostvarenja, snage i hrabrosti te prema svemu onom što nas današnje vrijeme sprečava u tome da zaista budemo sve to. Htjele smo neko mjesto gdje bi mogle malo javnije pričati o tim temama, družiti se s istomišljenicama te čuti pokoju pametnu od stručnjakinja iz raznih polja života. Kad smo shvatile da takvo mjesto ne postoji, odlučile smo ga same stvoriti. Naišle smo na veliku podršku i vjetar u leđa od vlasnice salona 'Kak se šika', Mihaele Olujić, te osmislile LIVE TALK SHOW – ŽENE IZVAN OKVIRA' – kažu Rajana i Hana
Tema prvog talk showa bila je „ Što je snažna žena danas?“. 'U današnje vrijeme kad tradicionalne vrijednosti gube na snazi, a nove još nismo u potpunosti usvojile, sve smo se možda malo pogubile u svojoj ulozi kao žene u društvu i odlučile smo upravo ovu temu prvu staviti na stol, da vidimo što to istinski ženama daje snagu' – kažu cure.

Talk show je otvoren sa Sonjom Lovrenović, tjelesno-orijentiranom terapeuticom i učiteljicom u IPD centru koja je pojasnila razlike između ženskog i muškog principa te kako žene na svojim radionicama dovodi do osjećaja snage i senzulanosti. Kako kaže Sonja, oba principa egzistiraju i u ženama i muškarcima, pitanje je samo koliko smo balansirani i koliko se u dobro osjećamo u svojoj koži, a pogotovo na psiho-emotivnoj razini.

Razgovor se nastavio s Mirelom Holy, poznatom bivšom ministricom i aktivisticom, te zajedno s njom su zaključile kako žena treba biti autentična, upravo ono što jest, a da joj zato treba podrška, ako ne primarne obitelji, onda prijatelja i partnera. Biti autentičan je lakše reći, nego uistinu biti. Upravo je ona sama rekla kako je uspjela biti ono što jest i u rigidnom političkom svijetu zadržati svoju individualnost najviše zbog  potpore svoje obitelji.

Izjava kako nam svima treba zapravo više podrške i to ženske podrške, od strane publike dočekan je s velikim pljeskom
Tanja Slišković, docentica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i dobitnica je Fulbright istraživačke stipendije, predstavila je svoje opsežno istraživanje o rodnim razlikama u poslovnom svijetu. Pričalo se o tome kako zaposlenici gledaju na žensko, a kako na muško rukovođenje, koliko je bitno da u poslovnom okruženju budemo autentični i podržavajući. Istaknula je kako su žene koje su dominantne i vode na način kao muškarci percipirane kao iritantni vođe, dok muškarci sa istim stilom vođenja su percipirani kao vođe kojih se poštuje. Po istraživanjima, kada god odstupamo od svojih rodnih uloga, nailazimo na neodobravanje.

Za sam kraj voditeljice su porazgovarale sa vrlo zanimljivom instuktoricom plesa Petrom Mavar, ujedno i vlasnicom plesnog kluba „Alldance“. Petra je istaknula da je sexy žena ona koja se bez obzira na izgled i dob dobro osjeća u svom tijelu. Ona svojim radionicama plesa oko stolice ili popularnijim imenom chair dance probuđuje senzualnost kod žena i ujedno im podiže samopouzdanje i dobar osjećaj u vlastitiom tijelu.

Cijeli show je završio veselom atmosferom jer je Petra sve prisutne podigla na noge i potakla na senzualni ples.

Za ovaj event tražilo se mjesto više, što govori o tome kako je Talk show „Žene izvan okvira“ događaj koji je očito bio potreban i koji  su žene pozdravile s velikim oduševljenjem.

Za više informacija možete ih pratiti na njihovoj facebook stranici Žene izvan okvira.
Ključne riječi

Komentara 1

BU
busbus59
18:10 03.02.2018.

Mirela Holy nine žena,to je zvijer dvospolac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije