Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najpoznatija mama ukrajine

Znate li po kojoj ženi je ukrajinska pobjednička pjesma dobila ime? Evo i kako izgleda

2022 Eurovision Song Contest first semi-final in Turin
Foto: YARA NARDI/REUTERS
1/14
16.05.2022.
u 20:30

No, malo tko zna da je Stefania zapravo majka frontmena benda, Olega Psjuka, a upravo njoj posvećena je ta pjesma.

Ukrajinski predstavnici Kalush orkestar prošle su subote odnijeli pobjedu na ovogodišnjem eurovizijskom natjecanju u Torinu. Pjevali su pjesmu pod nazivom "Stefania", a ona je u kratko vrijeme postala europski hit, što i ne čudi s obzirom da u u finalu dobili nezapamćen visok broj glasova publike. 

No, malo tko zna da je Stefania zapravo majka frontmena benda, Olega Psjuka, a upravo njoj posvećena je ta pjesma. Stefania je tako postala najpoznatija majka u Ukrajini.

"Svi pjevuše našu pjesmu. Ona je originalno bila posvećena mojoj majci, po kojoj je i dobila ime, no sada je to pjesma za sve majke", rekao je Oleg Psjuk prije finala.

Foto: Crvena zvezda.com / Youtube screenshot

Članovi grupe ranije su rekli da je njihova pjesma postala "ukrajinska himna", a govori o starenju i nostalgiji. U pjesmi se dolazi do zaključka koliko je majka toga učinila za aktera pjesme, koji je svjestan njezinih borbi i svega što je prošla.

VIDEO>>Jakov Sedlar napao ministricu kulture

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije