TEŠKI UVJETI

Zrinka Grancarić nakon prijenosa otvaranja OI: 'Neki su odustali, a Šapit je ispao kavalir'

Zrinka Grancarić i Marko Šapit
Foto: Facebook
1/7
27.07.2024.
u 17:12

Kada smo vidjeli da kiša ne staje, uzeli smo komad najlona kojim smo prvenstveno prekrili opremu, a onda koliko toliko i nas. Nije puno pomoglo, izvještavanje je bilo, rekli bismo, izazovno, bili smo skroz mokri i bočno i po leđima, otkrila je Zrinka

Novinarka HRT-a Zrinka Grancarić s kolegom Markom Šapitom vodila je sinoćnje otvaranje Olimpijskih igara u Parizu. Zrinka je posao napravila odlično usprkos kiši koja je padal tijekom četverosatnog prijenosa, a za Jutarnji.hr kazala je kako joj se svidjela simbioza televizijske priče s gradom, kao i umjetničke točke što su se odvijale po različitim prepoznatljivim gradskim lokacijama koje su se vješto ispreplitale s modom, umjetnošću i povijesti.

- S druge strane pojedini dijelovi, posebno u drugom dijelu prijenosa, bili su mi možda previše dugi. No, generalno kao koncept, bilo je sjajno, premda mi je možda u cijeloj priči nedostajalo malo više sporta, kazala je Zrinka koja je prije prijenosa istražila sve o delegacijama. Ipak, nisu mogli predvidjeti kišu koja ih je dočekala na njihovim nenatkrivenim pozicijama. 

GALERIJA: Pogledajte koje poznate osobe su upriličile otvaranje Olimpijskih igara

Zrinka Grancarić i Marko Šapit
1/27

- Kada smo vidjeli da kiša ne staje, uzeli smo komad najlona kojim smo prvenstveno prekrili opremu, a onda koliko toliko i nas. Nije puno pomoglo, izvještavanje je bilo, rekli bismo, izazovno, bili smo skroz mokri i bočno i po leđima.

- Bilo je televizijskih ekipa koje su zbog takvih uvjeta morale odustati od prijenosa jer im se sva oprema smočila. Što se nas tiče, cijelo vrijeme smo rukama micali vodu koja se počela skupljati sa strane i ispod glavne komentatorske kutije bez koje ne bismo imali vezu, bez koje ne bismo mogli raditi, kazala je Zrinka koja se zahvalila kolegi Šapitu koji joj je velikodušno, poput pravog kavalira, dao svoju hudicu jer je njena košulja bila mokra. Hudica joj je, kaže, sezala do koljena. Nakon otvaranja Zrinka će idućih dana komentirati zbivanja u Parizu. 

VEZANI ČLANCI: 

- Dani su prepuni događanja, non stop juriš s jednog događanja na drugo. Mi novinari znamo da se u takvim situacijama za doručak treba dobro najesti jer je pitanje kada će ti biti drugi obrok tog dana, a, sudeći po iskustvu, doma ćemo se iz Pariza vratiti s vitkijim linijama, našalila se Zrinka. 

Sinoćnji spektakl uključivao je 85 čamaca na kojima je Seinom plovilo oko 7 tisuća sportašica i sportaša iz 205 zemalja. Ova ceremonija otvaranja prva je u povijesti održana izvan glavnog stadiona, a započela je tako što je francuski nogometaš Zinedine Zidane trčao Parizom kako bi donio plamen na početak povorke.

VIDEO: Oženio se Matija Cvek: Zasjao u ružičastom odijelu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije