Koncert Vax Live

Zvijezde u borbi protiv pandemije: Kampanju predvode Harry i Meghan, nastupa J.Lo, a javit će se i Plenković

Princ Harry i Meghan Markle
Foto: REUTERS
1/4
27.04.2021.
u 23:00

Videoporukama javit će se francuski predsjednik Emmanuel  Macron, kanadski premijer Justin Trudeau, ali i naš premijer Andrej Plenković, potvrđeno je iz Banskih dvora. Plenković će odaslati poruku podrške koja će se na dan koncerta emitirati na YouTubeu.

Cijeli svijet udružio se u borbi protiv koronavirusa, a kao jedino svjetlo izlaska iz neizvjesne svakodnevice mnogi vide cjepivo. Dok u Hrvatskoj traje kampanja "Misli na druge - cijepi se" u Americi se priprema najveći pandemijski koncert Vax Live na kojem će 8. svibnja u Los Angelesu nastupiti najveće glazbene zvijezde današnjice među kojima su Jennifer Lopez, pjevač grupe Pearl Jam Eddie Vedder, grupa Foo Fighters, reggaeton pjevač J Balvin te američka pjevačica H.E.R. Vax Live vodit će pjevačica Selena Gomez, a dolazak su potvrdili i posebni gosti, pripadnici zvjezdane A-liste -  glumac Ben Affleck, manekenka Chrissy Teigen, talk show voditelji David Letterman, Gayle King, Jimmy Kimmel i glumac Sean Penn.

Zajedno do cilja
Podršku inicijativi dali su i princ Harry te njegova supruga Meghan Markle. Svi oni imaju isti cilj - podržati globalnu kampanju cijepljenja.  - Tijekom protekle godine naš je svijet zajedno proživio bol, gubitak i borbu. Sada se moramo oporaviti i izliječiti - zajedno. Ne možemo nikoga ostaviti iza sebe. Svi ćemo imati koristi, svi ćemo biti sigurniji, kada svi i svuda budu imali jednak pristup cjepivu. Moramo nastaviti s pravednom distribucijom cjepiva i time vratiti vjeru u našu zajedničku ljudskost. Taj cilj trenutačno ne može biti ključniji i važniji - poručili su u zajedničkoj objavi za medije princ Harry i Meghan.

Kampanji se priključio i američki predsjednik Joe Biden sa svojom suprugom, prvom damom Jill Biden, i potpredsjednicom Kamalom Harris. Oni će zajedno promovirati inicijativu Bijele kuće "We Can Do This" koja poziva na poštivanje mjera, prije svega nošenje zaštitnih maski. Zanimljivo je i da je svoje sudjelovanje potvrdio i jedan naš političar koji će se naći uz bok vodećim političarima svijeta. Videoporukama javit će se francuski predsjednik Emmanuel  Macron, kanadski premijer Justin Trudeau, ali i naš premijer Andrej Plenković, potvrđeno je iz Banskih dvora. Plenković će odaslati poruku podrške koja će se na dan koncerta emitirati na YouTubeu. 

Donacije potrebitima
Organizator koncerta je pokret Global Citizen, a projekt je podržala i Europska komisija. Koncert koji će biti, kako najavljuju organizatori, prepun iznenađenja, velikih imena i "još većih poruka" snimat će se prije na stadionu SoFi u Los Angelesu uz poštivanje epidemioloških mjera, a emitirat će se 8. svibnja na televizijskim postajama ABC i CBS te na radijskoj mreži iHeartMedia. Sve donacije bit će usmjerene za kupnju cjepiva onim zemljama koje ne mogu kupiti dovoljno doza od proizvođača.

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku s Nikom Turković

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije