Sinj: Ponovno bez dogovora o Dalmatinki novoj

05.11.2008.
u 12:19

Ni nakon današnjeg sastanka sinjskoga gradonačelnika Ivana Nasića s vlasnikom Dalmatinke nove nije postignut dogovor o sudbini te tvornice konca.

- Simptomatično je da kao odvjetnik radnika nisam pozvan na sastanak, a ni bilo tko od predstavnika sindikata - rekao je odvjetnik radnika Zoran Vujanović. Dodao je da talijanski vlasnici plaće isplaćuju s velikim zakašnjenjem, to jest nikako ako ih se ne prisili.

- Oni poznaju samo pravnu prisilu u isplati plaća. Prvo ročište bit će za 20 dana. Ako do tada isplate plaću za rujan i listopad, možemo razmišljati o povlačenju zahtjeva za stečaj. Sve dok radnici imaju tražbine od poslodavca, nema razloga da prekinemo stečajni postupak - zaključio je Vujanović.

Predsjednik Uprave Dalmatinke nove Gianfranco Ladini izjavio je nakon sastanka s gradonačelnikom kako će, nastave li se igre oko tvornice konca, zatvoriti tvrtku.

- Nismo uljezi, želimo pokrenuti osnovnu proizvodnju, a zatim i proširiti proizvodnju na druge artikle, no sindikati to uporno onemogućuju. Ako ne odustanu od ponovnog pokretanja stečaja, zatvaramo tvornicu - izjavio je Ladini.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?