Izabran predsjednik

Vukovar dobio novo Gradsko vijeće! HDSSB podržao koaliciju HDZ - HSP AS

Vukovar Gradsko vijeće
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/11
13.08.2014.
u 11:28

Igor Gavrić (HSPAS) većinom glasova izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Vukovara.

Igor Gavrić (HSPAS) većinom glasova izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Vukovara. Na ovaj način Vijeće je iz drugoga pokušaja konstituirano, a i zasad su izbjegnuti novi prijevremeni izbori.

Kako se i najavljivalo, presudan glas je bio HDSSB-ove vijećnice Slavice Jelinić, koja je podržala kandidata koalicije HDZ-HSP AS. Za dopredsjednika Gradskog vijeća izabran je Filip Karaula (HDZ), dok će drugi dopredsjednik biti izabran na nekoj od sljedećih sjednica.

Prijedlozi koje su pred vijećnike stavljali vijećnici iz koalicije stranaka SDP-a i SDSS-a nisu prošli. Novi predsjednik Gradskog vijeća najavio je sljedeću sjednicu za kraj kolovoza kada će biti predložen proračun za tekuću godinu.

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

"Ovo nije nikakva koalicija s HDZ-om"

HDSSB je prije nekoliko dana najavio da će podržati u Gradskom vijeću gradonačelnika Ivana Penavu i tako mu dati šansu da provede svoj program kojim je i dobio izbore.

– Ovo nije nikakva koalicija s HDZ-om nego je ovo naša podrška Ivanu Penavi, ali ne i HDZ-u kao instituciji. Dignut ću ruku za sve kvalitetne projekte koji mogu donijeti boljitak Vukovaru i njegovim građanima bez obzira od koga dolazili. Ima našu potporu da pokuša provesti svoj program ili ćemo drukčije glasovati – rekla je tada predsjednica vukovarskog HDSSB-a Slavica Jelinić.

Kako god, HDZ i partneri osigurali su mir za sljedećih nekoliko mjeseci kada dolazi izglasavanje proračuna za 2015. godinu, što će biti veliki test za sve. Ako ne uspiju tada osigurati većinu, Vukovarci će i tijekom iduće godine na prijevremene izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Ovaj saziv Gradskog vijeća Vukovara ima 21 vijećnika, pri čemu koalicija stranaka okupljenih oko HDZ-a i HSPAS imaju deset vijećnika. SDP i HNS imaju pet vijećnika, koliko ima i blok vijećnika ispred stranaka sa srpskim predznakom. Pri donošenju i benignih odluka vrlo često će biti presudan glas Slavice Jelinić koja je u vijeće ušla ispred Saveza za Hrvatsku.

>>Penava ima većinu u Gradskom vijeću Vukovara! Podržat će ga HDSSB

>>Vukovarski politički cirkus se nastavlja: Propao 1. pokušaj konstituiranja gradskog vijeća

Komentara 41

SW
swic
11:46 13.08.2014.

Konacno kraj SDP u .

ĆI
ćiždra
10:27 13.08.2014.

jedina opcija u Vukovaru je HDZ i blok oko njega, jedino ne smiju nikad više koalirati sa srbima

FI
fiberglas
11:32 13.08.2014.

Penava i ekipa bi trebali više samostalnosti, to je jamac uspjeha. Ne dopustiti Karliću i Galiću da bremzaju Vukovar. Bude li glasačko tijelo vidjelo da propušta povijesnu priliku za ispravak prijašnjih grešaka stranačkih prethodnika, sindrom Sabo će se dogoditi puni prije negoli Sabi i sdp-u. Ne čekati da mana padne s neba.Nego zasukati rukave i uposliti ruke nejake.Put pod noge lagane i dovoditi investitore.Penavi i ekipi sve najbolje u radu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije