EREDIVISIE

Ajax izgubio na gostovanju kod Utrecha

Ajax
Reuters
06.12.2009.
u 15:59

Momčad Ajaxa, koja će 17. prosinca u dvoboju protiv Anderlechta odlučivati i o sudbini zagrebačkog Dinama u Europa ligi, izgubila je prvi nedjeljni dvoboj 16. kola nizozemskog nogometnog prvenstva u gostima kod Utrechta 2-0.

Ajax je imao 61% posjeda lopte, ali Utrecht je ostavljao dojam opasnijeg takmaca. Strijelci za domaću momčad bili su Jacob Mulenga u 48. i Jan Wuytens u 66. minuti. Ajaxov Argentinac hrvatskih korijena Dario Cvitanić cijelu je utakmicu bio na klupi.

Utrecht je vrlo solidan domaćin ove sezone u Eredivisiji, ovo im je bila šesta pobjeda pred njihovim navijačima u devetom nastupu. Ajax je, pak, pretrpio treći prvenstveni poraz, te je propustio priliku približiti se vodećem dvojcu na ljestvici. Twente ima 41 bod, PSV 39, a ''kopljanici'' su ostali na 35 bodova, ali sada uz susret više od spomenutih konkurenata, koji svoje dvoboje 16. kola igraju od 14.30 sati.

Podsjećamo, Ajax će 17. prosinca u Amsterdam Areni ugostiti Anderlecht u posljednjem, 6. kolu A skupine Europa lige. Najveći Ajexovi navijači u toj utakmici bit će svi simpatizeri Dinama, jer će zagrebački klub u slučaju pobjede protiv Timişoare u Maksimiru i pobjede Ajaxa protiv Anderlechta prezimiti u Europi.

Favoriti su, izuzevši Ajaxa, slavili pobjede u dvobojima 16. kola nizozemskoga nogometnog prvenstva. Najneizvjesnije je bilo u Nijmegenu, gdje je vodeći Twente ipak slavilo 4-3...

Vodili su gosti, inače vodeća momčad ljestvice koju s klupe vodi bivši engleski izbornik Steve McClaren, 3-1 već u prvom poluvremenu, ali je ista dionica igre završila 3-3 nakon dvaju golova Vleminckxa. Sva je tri boda gostima donio Ruiz Gonzalez golom u 88. minuti.

U redovima pobjedničke momčadi posljednjih je 30-ak minuta (ušao u 64. minuti) odigrao 19-godišnji hrvatski ofenzivac Dario Vujičević, inače rođen u Njemačkoj. U 70. je minuti zaradio žuti karton.

Privremeno je, dok Twenteova utakmica nije završila, prvo mjesto na ljestvici preuzeo PSV. Momčad Freda Ruttena pobijedila je kao gost u Waalwijku 2-0.

Feyenoord je na svom De Kuipu slavio 3-1 pobjedu protiv Groningena. Za domaće su zabili Babović, Makaay i Tomasson.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije