NIZOZEMSKI NOGOMET

Ajax velikim korakom prema osvajanju Kupa

Ajax
AFP
25.04.2010.
u 20:41

Nogometaši Ajaxa napravili su veliki korak ka osvajanju Nizozemskog kupa pobjedom u prvoj finalnoj utakmici nad velikim rivalom Feyenoordom 2:0.

Oba gola na Amsterdam Areni postigao je vezni nogometaš Siem de Jong i to na samom početku, u šestoj i sedmoj minuti.

Prvo je De Jong jako dobro izbjegao ofsajd zamku i dodavanje dugom loptom Tobyja Alderweirelda pretvorio u gol, a sljedeći je napad dobro reagirao na ubacivanje Urbyja Emanuelsona.

Uzvratna utakmica igra se 6. svibnja na Feyneoordovom De Kuipu.

Ove sezone se finale Nizozemskog kupa igra na prema sistemu "bolji iz dvije utakmice" po prvi put nakon 1983. godine, s tim da je na obje utakmice dopušten ulaz samo domaćim navijačima kako bi se izbjegli sukobi i navijački vandalizam.

Nizozemski kup, finale, prva utakmica:

Ajax – Feyenoord 2:0 (De Jong 6, 7)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije