Ivan Brleković

'Ako klub ode u amaterizam, igrač se ne može naplatiti'

'Croatian football federation vice-president Ivan Brlekovic arrives at the UEFA headquarters on November 25, 2009 in Nyon for an emergency meeting with nine national associations on information regard
'FABRICE COFFRINI'
06.12.2009.
u 12:36

Ako klub sklizne u amaterizam, nogometaš koji je za njega bio vezan profesionalnim ugovorom ne može se naplatiti. Prošao bi otprilike kao Prosinečki s Dinamom.

– Pa u amaterizam se i odlazi zbog nelikvidnosti, nemogućnosti plaćanja. Igrač bi mogao pokrenuti stečaj kluba kako bi se naplatio, ali čime – stolcima na tribini? – kaže dopredsjednik HNS-a i pravnik Ivan Brleković.

U slučaju amaterizma, pravni se status kluba ne mijenja. U većini slučajeva oni su udruge građana.

Brleković kaže da je hrvatska realnost tzv. poluprofesionalizam, dakle da najkvalitetnija igračka supstancija ostane profesionalna, a ostatak budu amateri.

Brleković i članovi IO-a HNS-a pripremaju se za okrugli stol o hrvatskom nogometu na kojemu će 11. prosinca sudjelovati i čelnici prvoligaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije