Slam šest kraljeva

Alcaraz protiv Nadala u polufinalu

Wimbledon 2024 Carlos Alcaraz v Frances Tiafoe
DARREN FLETCHER/NEWS SYNDICATION
16.10.2024.
u 23:30

U prvom svom meču na turniru Alcaraz je nadigrao Danca Holgera Runea sa 6-4, 6-2. Do 4-4 u prvom setu nije bilo break gemova, a onda je Španjolcu bilo dovoljno nekoliko eksplozivnih trenutaka u kojima je slomio suparnika.

Nakon prvog tenisača na svijetu Talijana Jannika Sinnera, polufinale ekshibicijskog turnira Slam šest kraljeva koji se održava u Rijadu osigurao je Španjolac Carlos Alcaraz.

U prvom svom meču na turniru Alcaraz je nadigrao Danca Holgera Runea sa 6-4, 6-2. Do 4-4 u prvom setu nije bilo break gemova, a onda je Španjolcu bilo dovoljno nekoliko eksplozivnih trenutaka u kojima je slomio suparnika.

Od tog trenutka je Alcaraz nanizao četiri gema, poveo 6-4, 2-0 i riješio pitanje pobjednika. Do kraja je danskom igraču prepustio tek dva gema. U polufinalu će tijekom četvrtka Alcaraz igrati protiv svog sunarodnjaka i idola Rafaela Nadala koji je nedavno najavio kraj karijere krajem ove godine.

Ranije je Sinner s uvjerljivih 6-0, 6-3 nadigrao Rusa Danila Medvjedeva čime se probio u polufinale gdje će igrati protiv Srbina Novaka Đokovića. Sinner je pobijedio Medvjedeva osmi put u posljednjih devet međusobnih mečeva.

Nadal i Đoković su bili slobodni na startu turnira. U subotu je na programu finalni meč, kao i onaj za treće mjesto.

Slam šest kraljeva, polufinale:

Carlos Alcaraz (Špa) - Holger Rune (Dan) 6-4, 6-2

Jannik Sinner (Ita) - Danil Medvjedev 6-0, 6-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije