HAJDUK Osnivačka skupština održat će se 22. studenoga u podne u dvorani na Gripama

Andabak i Miličić žele većinski paket dionica

Dioničari Hajduka
Foto: Vanja Zubčić
28.10.2008.
u 16:33

Dok Hajduk čeka ime novog trenera, proces preoblikovanja došao je do samoga kraja. Osnivačka skupština Sportskog dioničkog društva Hajduk počet će 22 studenoga točno u podne, i to u Sportskom centru Gripe.

S obzirom na to da na osnivačkoj skupštini pravo sudjelovanja ima 6289 osoba, koliko ih je, kao fizičke i pravne osobe, upisalo dionice, u Hajduku su se odlučili na iznajmljivanje velike dvorane SC Gripe. Uza stadion na Poljudu, to je jedino mjesto u Splitu koje odjednom može primiti toliko ljudi.

Puna dvorana Gripe
Gripe će te subote napokon biti ispunjene do posljednjeg mjesta.

Već se zna da će na toj skupštini biti izabran nadzorni odbor koji će u novom ustroju biti glavno upravljačko tijelo. Hajduk će voditi Upravni odbor od tri člana, a činit će ga predsjednik i njegovi pomoćnici, ali njihove ovlasti bit će ograničene, neće moći potpisati ugovor vredniji od 400 tisuća kuna i duži od godinu i pol dana. A za sve ostale odluke morat će dobiti pristanak nadzornog odbora. Koji je pomno izabran. Tako će u nadzornom odboru biti devet članova, velike dioničare predstavljat će Jako Andabak, Luka Miličić i Tomislav Mamić, a tu su još gradonačelnik Ivak Kuret, župan Ante Sanader, predsjednik Hajduka Mate Peroš, Mirko Klarić kojemu je to svojevrsna nagrada za sve što je učinio u procesu preoblikovanja, te Marko Ivkošić i Kruno Peronja.

Za predsjednika osnivačke skupštine bit će predložen trenutačni Hajdukov odvjetnik Vinko Radovani.

- To su prijedlozi, vidjet ćemo hoće li biti promjena do trenutka kad skupština počne. Naravno, na skupštini može, sukladno Poslovniku, biti još kandidata - rekao je Hajdukov predsjednik Mate Peroš.

Zanimljivo je da će u nadzornom odboru sjediti Jako Andabak i Luka Miličić, dvojac koji je uz Ivana Rimca uložio najviše novca u Hajduk.

Trojac jakih dioničara
Za njih dvojicu dobili smo informaciju da kane od Grada, kada se izvrši dokapitalizacija, kupiti dio dionica, koji će ih dovesti u poziciju većinskih vlasnika Hajduka.

To znači da će Andabak i Miličić, pošto će Hajduk vrijediti oko 220 milijuna kuna, u dionice uložiti nešto manje od 90 milijuna kuna. Jer, oni su do sada kupili dionica za 24 milijuna kuna. Naravno, tu informaciju treba uzeti s rezervom i pričekati da cijeli proces dokapitalizacije dođe do kraja. Usto, gradonačelnik Splita Ivan Kuret kazao je da Grad možda neće ni prodavati dionice, a s obzirom na to da se bliže lokalni izbori, te da je u Splitu kriza vlasti, lako je moguće da će Andabak i Miličić malo pričekati.

A u međuvremenu, Hajduk bi do osnivačke skupštine trebao dobiti novog trenera. Zlatko Kranjčar i dalje je prvi kandidat, njegove akcije najbolje stoje. Premda ima onih koji sa strane “buše” njegov dolazak.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije