Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO KOD NAS

ANKETA Ima li smisla pravilo o kojem priča sportska Hrvatska? Toga nema više nigdje u svijetu

Zagreb: Susret Dinama i Rijeke u prvoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
15.05.2024.
u 21:38

Iz Hrvatskog nogometnog saveza očito su negdje putem zaboravili u propozicijama Kupa za ovu sezonu zaboravili prepraviti taj članak

Dinamo i Rijeka odigrali su prvi dvoboj finala Kupa, utakmica na Maksimiru završila je rezultatom 0:0. Odluka o pobjedniku bit će za tjedan dana, iduće srijede na Rujevici odigrat će se i završni čin te borbe za Sunce, trofej autora Ivana Rabuzina. No, u finalu koje se ove godine ponovno igra na dvije utakmice vrijedi pravilo koje je ukinuto još 2021. godine, nakon pandemije koronavirusa.

Nema u svjetskom nogometu, barem koliko je nama poznato, više utakmica u dvomeču koje, u slučaju neodlučenog rezultata nakon 180 minuta odlučuje pravilo gola u gostima. Zadnje gotovo pune tri godine se u slučaju svakog neriješenog rezultata izvode kazneni udarci, a ne kao prije - samo ukoliko je u obje utakmice bio istovjetan rezultat s dva različita pobjednika.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza očito su negdje putem zaboravili u propozicijama Kupa za ovu sezonu zaboravili prepraviti taj članak. Tako će pobjednik Kupa sljedeću srijedu postati Dinamo, ako utakmica završi bilo kojim neodlučenim rezultatom osim 0:0. Dinamu bi gol u gostima, na Rujevici, donio značajnu prednost. Što vi mislite, je li HNS pogriješio kada to pravilo nije modificirao i uskladio s postojećim propisima?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije