Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITAMO VAS

ANKETA Koja je najveća utakmica Hrvatske u povijesti? Iznesite nam svoje mišljenje

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
11.07.2023.
u 10:56

Hrvatska ima srebro sa Svjetskog prvenstva 2018., ali i dvije bronce, one iz 1998. i 2022., a tu je i drugo mjesto iz Lige nacija

Hrvatska nogometna reprezentacija od svoje je samostalnosti odigrala mnogo velikih utakmica, mala država koja nema ni četiri milijuna stanovnika u vitrinama ima srebro sa Svjetskog prvenstva 2018., ali i dvije bronce, one iz 1998. i 2022., a tu je i drugo mjesto iz Lige nacija. 

Mnogo je bilo utakmica, posebice u eri kada vatrene vodi Zlatko Dalić, koje su uvelike utjecale na samo na igrače, već i na navijače diljem svijeta. U Hrvatsku se, zbog velebnih pobjeda protiv primjerice Engleske ili Brazila, zaljubilo mnoštvo ljudi koji nemaju veze s njom. 

A cijela fama oko vatrenih krenula je 1998., od Ćire, od Svjetskog prvenstva koje nam je osiguralo prvu medalju i proboj na svjetsku scenu. Od tada pa do finala Lige nacija 2023. godine može se izdvojiti nekoliko najvažnijih utakmica vatrenih. Svi će pamtiti pobjedu protiv Nizozemaca 2:1 sa SP-a 1998. ili slavlje nad Englezima u Rusiji koji su se prije susreta bahatili i podcjenjivali naše igrače. Ne treba ni spominjati da je u Kataru "pao" i veliki Brazil, da smo gledali sjajne Livakovićeve obrane jedanaesteraca protiv Japana, a tu je i najnovija pobjeda, ona protiv Nizozemske u Nizozemskoj.

Tada je vatrene u Ligi nacija bodrilo mnoštvo navijača, Rotterdam su mnogi prozvali CROtterdam, a Hrvatska je pobijedila s 4:2.

 

Komentara 16

Avatar Idler
Idler
11:17 11.07.2023.

Najveća tekma je finale SP 2018 !

Avatar Castro
Castro
12:42 11.07.2023.

Spanija...hahahaha gdje ima ta drzava traktor je cudo od vozila

DU
Deleted user
11:22 11.07.2023.

Posljednja na kojoj sam bio je bila 15.6.1941. godine. Stadion na Prateru. Hrvatska-Njemačka. Susret se nalazi u spisima Fife. Četiri godine kasnije su Nijemci izgubili od Sovjeta ali to je druga priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije