MONACO NA MAKSIMIRU

ANKETA Može li Dinamo večeras do prve pobjede i velikog novca? Recite nam svoje mišljenje

Zagreb: Dinamo i Lokomotiva sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
02.10.2024.
u 09:40

Po svome dolasku Bjelica je najavio da se namjerava boriti za pobjedu u svakoj utakmici, domaćoj i europskoj. Na putu mu sada stoji stari znanac Adolf Hutter.

Dinamo u srijedu na Maksimiru igra utakmicu drugoga kola Lige prvaka protiv francuskog velikana AS Monaca. Susret je na rasporedu u 21.00 sat, a bit će to prvi europski izazov Nenada Bjelice od povratka na klupu maksimirskog kluba. Dinamo se nakon prvoga kola i teškog poraza na gostovanju kod Bayerna (2:9) našao u krizi koja je rezultirala otpuštanjem Sergeja Jakirovića i šokantnim porazom od Slaven Belupa (4:1). Plavi s novim trenerom izgledaju življe, a priliku da svoju pravu snagu pokažu Europi imaju već večeras.

Po svome dolasku Bjelica je najavio da se namjerava boriti za pobjedu u svakoj utakmici, domaćoj i europskoj. Na putu mu sada stoji stari znanac Adolf Hutter. "Malo smo izgubili kontakt otkad sam otišao iz Austrije, ali da, puno smo puta igrali jedan protiv drugoga. On je super tip, vrlo simpatičan, jako voli naše ljude. Jako je puno surađivao s našim ljudima, utakmice protiv njega vrlo su kvalitetne i interesantne, radujem se što ću ga ponovno vidjeti, drago mi je da je na ovako visokoj razini, to je zaslužio svojim radom. Imamo čak i zajedničkog menadžera, puno nas toga povezuje. Obojica ćemo htjeti pobijediti u srijedu, nadam se da ćemo mi biti uspješniji", rekao je Bjelica.

GALERIJA Bjelica pobjedom proslavio povratak u Dinamo! Plavi u velikom stilu najavili kraj krize

Zagreb: Dinamo i Lokomotiva sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a
1/51

U prvoj utakmici zbog sanacije akutnih problema Bjelica nije mogao u potpunosti implementirati vlastiti sustavi igre. Stoga će ovaj susret također poslužiti kao uvid u ranu fazu uspostavljanja novoga sistema u momčadi prvaka. Prilikom svoga predstavljanja kazao je kako želi trku i okomitost te da se momčad brani sa svih 11 igrača, pri čemu će napadač djelovati kao prvi obrambeni igrač. Navijači su imali priliku vidjeti obrise tog sustava protiv Lokomotive, a on je itekako urodio plodom. Dinamo je u vodstvo došao već u 13. minuti, a držao ga je i povisivao sve do isteka vremena s konačnim rezultatom 5:1.

Takva igra, uz izvrsnu atmosferu koju se čini da je sa sobom donio Bjelica, daje nadu navijačima zagrebačkoga kluba. Nakon traumatičnih iskustava u prvome kolu živi nada da će u drugome kolu na domaćem terenu odvažno izaći i igrati protiv Monaca. Dobra vijest je i da će televizijski prijenos susreta biti dostupan svima. Možete ga pratiti putem kanala HRT 2, a druga opcija je prvi program Arena Sporta. Tekstualni prijenos utakmice pratite na portalu Večernjeg lista.

Osim što bi Dinamo eventualnom pobjedom osvojio prve bodove u Ligi prvaka, zaradio bi i veliki novac. Uefa pobjedu u skupini Lige prvaka nagrađuje s 2.6 milijuna eura, a za remi 900 tisuća. Što mislite, kako će Dinamo proći večeras. Izjasnite se u našoj anketi.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
10:14 02.10.2024.

Samo jako! Monaco treba razmontirati na sastavne dijelove.

EJ
ejStef
10:21 02.10.2024.

Bar da Dinamo izgleda bolje nego s Bayernom. Teško je očekivati pobjedu, ipak je Monaco puno, puno kvalitetniji klub (skuplji)... Normalno je da se pumpa atmosfera i da se svi nadamo pobijedi Dinama (bar navijači), no ako se realno gleda Dinamo će i dalje nakon ovoga biti zadnji na tablici... Već 1 bod bi bio čudo.

BO
BO22A
12:06 02.10.2024.

Monaco 4 Dinamo1

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije