DALIĆ IMA NEKOLIKO OPCIJA

ANKETA Tko bi trebao biti prvi napadač Hrvatske u završnici Lige nacija?

Zagreb: Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening na Maksimiru
Sanjin Strukic/PIXSELL
19.09.2022.
u 22:15

Izabranici Zlatka Dalića će prvo ugostiti Dansku na Maksimiru 22. rujna, a protiv Austrije igrat će tri dana kasnije na stadionu Ernst Happel u Beču. Obje utakmice počinju u 20:45 sati.

Zlatko Dalić još uvijek nije do kraja izoštrio sliku o prvom napadaču hrvatske reprezentacije. 

Pred izbornikom vatrenih je nekoliko riješenja, a utakmice protiv Danske i Austrije poslužit će da konačno odluči koga vodi u Katar i tko će biti prva 'špica'. 

Međ najvećim favoritima se ističu Andrej Kramarić, Bruno Petković ali i Antonio Mirko Čolak iako je na pretpozivu. Čolak je za Rangerse već zabio devet pogodaka i igra u sjajnoj formi ove sezone, ako nastavi zabijati, poziv ga neće moći zaobići.

Soccer Football - Champions League Qualifying - Play-off First Leg - Rangers v PSV Eindhoven - Ibrox Stadium, Glasgow, Scotland, Britain - August 16, 2022 Rangers' Antonio Colak celebrates scoring their first goal with teammates Action Images via Reuters/Lee Smith Photo: Lee Smith/REUTERS
Foto: Lee Smith/REUTERS

Bruno Petković je podigao razinu forme te postigao šest pogodaka u tri asistencije, ali odigrao i dobru europsku utakmicu u Zagrebu protiv Chelseaja. Kramarić je standardan u svom Hoffenheimu te je za sada u Bundesligi upisao po dva pogotka i asistencije. 

18.09.2022., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - SuperSport HNL, 10. kolo, NK Lokomotiva - GNK Dinamo. Bruno Petkovic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić /PIXSELL

Marko Livaja je još jedno riješenje i nalazi se među najboljim topnicima HNL-a uz šest golova i isto toliko dodavanja, ali nije čistokrvni napadač i on se najbolji snalazi iza klasične devetke. Ante Budimir također se nada svojim minutama iako nije zabio za Osasunu, ali uvijek je podsjećao na Marija Mandžukića zbog agresivnosti i borbenosti. 

17.09.2022., Split - Utakmica 10. kola SuperSport HNL, Hajduk-Istra 1961. Marko Livaja Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Standings provided by SofaScore

>> Šime Vrsaljko oprostio se od reprezentacije Hrvatske: 'Nije lako, ali vrime je...'

 

Komentara 8

FO
fouche541
00:01 20.09.2022.

Ista ekipa koja je igrala prvi dio lige nacija trebala bi igrati i dalje skupa.Zaslužili su a Petković svojom igrom nije pokazao da može igrati u repki.Pa on se svake 4-te utakmice vraća u obranu a protiv Milana lopta see od njgega odbijala ko od drva.Ono dpdavanje za gol bilo je premalo za igranje u repki.

Avatar Tombstone
Tombstone
01:56 20.09.2022.

Nebitno. Na tako marginalnom natjecanju treba isprobavati nove opcije.

OS
osijek68
09:33 20.09.2022.

Opa stigli ponovo Brunini botovi. 2 pasa I tri gola u 50 utakmica I on je za repku? Da one mu*a Dalic bi Dao priliku mladima Belji, Musi, Simicu...ali svi znamo kolika su mu mu.a. Jedno pametno sto je napravio je bilo poslusati Modrica I decke u vezi taktike na SP. Ostalo bi bolje napravio bilo tko od nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije