Ante Čačić:

'Hrvatska što prije treba igrati u Splitu, a muče me stoperi i bočni igrači'

Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
01.01.2016.
u 13:30

Hrvatska nogometna reprezentacija bez navijača nema smisla, no krivo je tumačenje da mi nemamo navijače.

- Većina kandidata su zdravi, igraju u vrhunskoj formi, u velikim klubovima, i to mi daje dodatnu nadu da ćemo Euro dočekati spremni - rekao je Ante Čačić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije u intervjuu za 24sata.

Čime ste najviše zadovoljni?

- Srce naše momčadi je vezni red, i oni prednjače. Od Rakitića, preko Modrića, Kovačića, Perišića, Badelja, do Brozovića... Svi igraju na najvišoj razini, i igraju dobro - tvrdi izbornik.

Koji su najveći problemi?

- Recimo da imamo problema na bočnim pozicijama, pogotovo na lijevoj strani. Pivarić ima dobru sezonu, pokazao je kvalitetu i u Ligi prvaka, no drugi kandidati nisu imali ni potrebnu minutažu, ali ni formu, pogotovo Strinić, koji praktično nije ni igrao. Najviše briga zadaju mi stoperi. Iako igra dobro, Lovren muku muči s ozljedama, Vida je solidan, ostali su daleko od onoga što bi nas zadovoljilo. Ćorluka ima taj svoj kroničan problem s tetivama, Schildenfeld nije odigrao niti jednu utakmicu ove jeseni, Jedvaj također..., Milović i Lešković igraju, ali igraju u HNL-u.

Kako popraviti atmosferu oko reprezentacije?

- Hrvatska nogometna reprezentacija bez navijača nema smisla, no krivo je tumačenje da mi nemamo navijače. Treba napraviti razliku između navijača, i onih koji rade probleme u Milanu, koji crtaju 'svastiku' na Poljudu... To nisu navijači. Pravi navijači podržavaju svoju reprezentaciju, i ne rade protiv nje.

Kada će reprezentacija opet zaigrati u Splitu?

- Što je brže moguće treba stvoriti uvjete da naša reprezentacija može normalno igrati u svakom gradu u Hrvatskoj, pa tako i u Splitu - kaže Čačić.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

Komentara 12

DU
Deleted user
15:04 01.01.2016.

Volim te Hrvatska.

MA
..Marsijanac
17:06 01.01.2016.

A ne , u Splitu ne treba igrati sve dok se ne pronadju oni koji su nacrtali svastiku.

KO
Komacero
14:42 01.01.2016.

Igrat u Splitu gdje dalmosi crtaju svastile u reziji Ajduka i drzave,ili cekad ispad Ajdukova Jugenda pa da ih mame i predsjednik Josipovic spasavaju.Cacicu pametniji si kad sutis i popravljas tv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije