IZAZIVA REVOLT

Apsurdan način bodovanja: Sandra je po starim pravilima druga, a po novima treća!

02.09.2021.
u 16:44

Rasplet tko će biti konačni pobjednik dogodit će se u Zürichu, na posljednjem mitingu Dijamante lige ove sezone.

Sandra Perković nije uspjela na mitingu Dijamante lige u Bruxellesu ponoviti prvo mjesto iz Lausanne. Naša najbolja diskašica osvojila je treće mjesto iza Perez i Allman. Da nije novog pravila, Sandra bi bila druga, jer je jučer u parku Ter Kamerenbs imala drugi najduži hitac dana – 65,14 metara.

No u posljednjoj, šestoj seriji, koja se bodovala za plasman i u kojoj ne vrijede prethodne daljine, Sandra je imala “iks”. Allman, olimpijska pobjednica iz Rija, bila je druga s hicem 63,38 metara, a prvo mjesto osvojila je Kubanka Yaime Perez, koja je u petoj seriji bacila disk tri centimetra dalje od Amerikanke.

U ukupnom redoslijedu bacanja diska vodi Perez s 30 bodova, a na drugom mjestu je Sandra s 28 bodova. Treća, Allman, ima 20 bodova. Rasplet tko će biti konačni pobjednik dogodit će se u Zürichu, na posljednjem mitingu Dijamante lige ove sezone.

Odličan rezultat ostvarila je i druga naša diskašica, Marija Tolj. Ona je osvojila peto mjesto s hicem 61,80 metara. Iza sebe je ostavila Njemicu Kristin Pudenz, brončanu s Olimpijskih igara u Tokiju, koja je neprepoznatljiva na dva posljednja natjecanja. Nije ni blizu postolja. Ali, uzela je u Tokiju medalju i sada očigledno do kraja sezone više nema nekih velikih ambicija.

Marija je petim mjestom osvojila i nešto bodova pa je u ukupnom redoslijedu bacanja diska na petom mjestu s 12 bodova. Četvrtoplasirana Kubanka Denia Caballero ima samo dva boda više. Bacanje diska u Zürichu je na rasporedu 9. rujna i bilo bi sjajno kada bi se Marija našla na startnoj listi. Da barem napadne ukupno četvrto mjesto. Miting u Zürichu neće biti kraj sezone jer naše diskašice, ali i neke ostale, očekuje još nastup na međunarodnom mitingu u Zagrebu 14. rujna. Već se zna da u Zagreb dolazi olimpijska pobjednica Valerie Allman, koju je Sandra nakon Tokija već jednom pobijedila, u Lausannei prije nekoliko dana. Imala je Sandra priliku da je pobijedi u Bruxellesu, no disk je završio u mreži.

Komentara 2

BR
Breoxs
17:50 02.09.2021.

Pravila su jednaka bila za sve. Nisu apsurdna, već traže dodatnu psihološku stabilnost i potvrdu, te neizvjesnost do zadnje serije. Sandra ovaj puta nije bila dovoljno dobra da pobjedi, nije bila dovoljno dobra niti za drugo mjesto, ali i treće mjesto je solidan rezultat.

BR
Breoxs
17:43 02.09.2021.

Sjećam se kada je 1984. uvedena trica u europsku košarku, pa je jedan trener izjavio da je njegova ekipa, koja je izgubila utakmicu, po starim pravilima pobijedila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije