Atmosfera

Armada dostojno proslavila naslov: Fantastičan ambijent na Kantridi

Armada
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
14.05.2014.
u 09:37

Rijeka je prvi put u klupskoj povijesti osvojila jedan trofej pred svojim gledateljima, treće Rabuzinovo Sunce obasjalo je fantastičan ambijent na Kantridi. Na tribinama se natisnulo više od 9000 sretnika.

Rijeka je prvi put u klupskoj povijesti osvojila jedan trofej pred svojim gledateljima, treće Rabuzinovo sunce obasjalo je fantastičan ambijent na Kantridi. Na tribinama se natisnulo više od 9000 sretnika. Prije utakmice u improviziranom klupskom televizijskom studiju na stadionu svih osvojenih Kupova sjetili su se Milan Radović, Tomo Erceg i Daniel Šarić. Trojica klupskih velikana osvojili su četiri Kupa, ni jedan od njih nije doživio privilegiju da Kup osvoji na Kantridi!

Otrčali su igrači Rijeke počasni krug po Kantridi s medaljama oko vrata prije nego je predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio pehar kapetanu Dariju Kneževiću. Zasluženo slavlje pred ispunjenim tribinama koje su lelujale u bijelo-plavima bojama. Riječke mažoretkinje i neizostavna Lovranska limena glazba zagrijali su navijačku atmosferu. Armadina koreografija i ogromna bijela zastava razvučena preko stijena upriličili su nezaboravni dekor u predvečerje jednog od najvećih klupskih uspjeha. Sporadično pogrdno spominjanje Zdravka Mamića i HNS-a spadaju u obavezni navijački repertoar kojemu je jedino dežurni spiker Joso Krmpotić posvetio dužnu pažnju.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Navijača Dinama nije bilo previše. Na stadion su ušli u dvjema odvojenim skupinama pod policijskom prismotrom. Između njih je tijekom utakmice stajala ograda, policija i velika svjetonazorska barijera. Manja skupina pripada tzv. veteranima BBB-a. Veća skupina pripada radikalnom krilu BBB-a kojemu ime Dinama neće biti sveto sve dok u klupskoj loži bude sjedio Zdravko Mamić. U 65. minuti navijači Dinama počeli su međusobni obračun na tribinama.

Sukob je kulminirao gađanjem bakljama i intervencijom specijalaca, koji su združenim akcijom odvojili dvije skupine na sigurnu udaljenost. Intervenciju policije među navijačima Dinama s druge strane stadiona Armada je ispratila podrugljivim povicima. Nitko nije mogao pokvariti riječku proslavu nogometa! Ni igrači Dinama, ni njihovi navijači koje nogomet nije zanimao.

>> 'Dubok naklon igračima, izdržali su i pokazali veličinu! Ovo je šlag na tortu'
>> Rijeka bolja od Dinama i u uzvratu za treće Rabuzinovo sunce!

Komentara 2

ŠK
škafiškafnjak
10:09 14.05.2014.

E moj mamiću šta napravi....naravno ne zbog kupa sve cestitke Rijeci!

NR
ne.reci.mi.dvaput
10:43 14.05.2014.

Zašto ih ne zvati pravim imenom. Placenici Zdravka Mamića,,.sa zadatkom da krompromitiraju prave Boyse i njihovu boru za poštenijim i zdravijim Dinamom i hrvatsimnogometom. Mamić im plaća prostorije, financira udrugu, besplatna putovanja, pratnja policije cijelim putem, novac za regrutiranje klinaca po školama. To što će ići dinamovac na dinamovca po prvi pu u povjesti...to ga najmanje boli. Samo prljavi interesi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije