Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 212
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FA CUP

Arsenal izbacio Manchester City

Pierre-Emerick Aubameyang
Foto: Reuters/Pixsell
19.07.2020.
u 00:01

Arsenal već četvrti puta zaredom pobjeđuje City u FA Cupu, a "topnicima", koji su rekorderi ovog natjecanja s 13 naslova, ovo će biti 21. finale. Londonska momčad će, prema svemu sudeći, osigurati nastup u Europi samo ako osvoji FA Cup

Nogometaši Arsenala prvi su finalisti engleskog FA Cupa nakon što su na Wembleyu porazili branitelje naslova Manchester City s 2-0. 

Oba gola zabio je Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang (19, 71) , a Arsenal se pokazao puno motiviranoj ekipom u polufinalu od poprilično blijedog Cityja, koji je do ove utakmice imao sedam uzastopnih pobjeda nad londonskom momčadi. 

U 19. minuti ubačaj Bellerina u padu je Aubameyang sproveo u mreži, a golu je prethodila duga akcija u kojoj je čak 10 Arsenalovih igrača diralo loptu. U 71. minuti Tierney je ubacio, a Gabonac bio brži od svih i kroz noge vratara Edersona postavio konačnih 2-0. 

Arsenal već četvrti puta zaredom pobjeđuje City u FA Cupu, a "topnicima", koji su rekorderi ovog natjecanja s 13 naslova, ovo će biti 21. finale. Londonska momčad će, prema svemu sudeći, osigurati nastup u Europi samo ako osvoji FA Cup. 

U drugom polufinalu u nedjelju igraju Manchester United i Chelsea

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije