POHVALE

AS: Pukštas je novi Dani Olmo. Ekstremno je talentiran i ima sjajnu priču iza sebe

Ženeva: Juniori Hajduka plasirali se u finale Lige prvaka mladih
Luka Stanzl/PIXSELL
28.04.2023.
u 14:58

Amerikanac litavskih korijena oduševio je španjolske medije nastupima u Ženevi

Španjolski dnevnik As objavio je tekst o mladoj zvijezdi Hajduka, litvanskom Amerikancu Rokasu Pukštasu. Madridski dnevnik ističe da je jedan od dvojice Hajdukovih juniora koji su na Ligu prvaka mladih, a drugi je Luka Vušković. Također, uspoređuju Pukštasa s Danijem Olmom i pišu kako su imali sličan početak karijere - u Barceloni. 

- Ekstremno talentirani stoper Luka Vušković (16) i ofenzivni veznjak Rokas Pukštas (18) izdignuli su se iznad ostalih. Obojica već igraju u prvoj momčadi splitskog kluba. Oni su dvojica predvodnika sljedeće generacije koja uzbuđuje balkansku zemlju kao nikad - komentar je Asa. 

- Hajdukov veznjak Pukštas ima sjajnu priču iza sebe. Amerikanac po rođenju, iz Oklahome, odrastao je igrajući nogomet u Kansasovoj i Barceloninoj akademiji. Upravo je u Barceloninom kampusu blistao i bio proglašen najboljim. 

- Otkako je stigao u hrvatski nogomet, a posebice jer je nosio Barcelonin dres, ne nedostaje usporedbi njega i Danija Olma. Dinamo je imao Olma, Hajduk ima Pukštasa. Ne uspoređuju se samo zbog prošlosti u Barceloni već i zbog njegove svestranosti na više pozicija - zaključuje As uz opasku da bi uskoro mogao biti pozvan u reprezentaciju SAD-a. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije