Izvukli stari intervju

Austrijanci podmeću Ivici izmišljenim napadom na Blanku

'26.12.2010., Zagreb - U studiju Hrt-a odrzala se dodjela nagrade Sportskih novosti. 59. Izbor sportasa godine Sportskih novosti. Ivica Kostelic, Blanka Vlasic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
25.01.2011.
u 16:48

Blanka pobjeđuje jer ima samo dvije suparnice, Ivičina je navodna izjava koju je austrijski internetski portal Sport10.at izmislio

– Alpsko skijanje u Hrvatskoj se ne cijeni. U kojem se još sportu svakog vikenda na startu pojavljuje 20 najboljih? Ali kad Blanka Vlašić još jednom pobijedi svoje dvije protivnice, novine su pune toga – požalio se navodno Ivica Kostelić austrijskom portalu Sport10.at.

S obzirom na to da se u utorak popodne pripremao za noćnu utrku u Schladmingu, direktor reprezentacije Vedran Pavlek i glasnogovornik Nenad Eror nisu Ivici ni spominjali o čemu piše portal Sport10.at. Nisu mu htjeli remetiti psihološku pripremu za nastup.

– U Kitzbühelu sam bio stalno uz Ivicu, slušao sam sve njegove izjave novinarima, stranim i domaćim i on ni jednom nije spomenuo Blanku Vlašić – prenosi nam Nenad Eror.

O prežvakavanju na austrijskom portalu u Hrvatskoj već stare teme očitovao se i direktor reprezentacije Vedran Pavlek:

– Riječ je o starom intervjuu čiji je sadržaj, baš sada kada je Ivica u najboljoj formi karijere, još i izvađen iz konteksta. Ivica je samo objašnjavao da dio ljudi u Hrvatskoj ne pozna i ne shvaća težinu skijanja kao sporta. I da oni ne shvaćaju da je Svjetski kup postavljen tako da u svakoj utrci startaju svi najbolji kao na svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Uistinu je teško vjerovati da bi se Ivica Kostelić, uzoran sportaš kakav jest, upuštao u medijski sukob između svog i Blankina oca. Uostalom, kada su ga novinari, nakon zagrebačke utrke, u zagrebačkoj zračnoj luci pitali za komentar cijele priče odbio je to učiniti. Samo je poručio vlastitom ocu:

– Podsjetio bih oca na onu rimsku: "Sakrij se i šuti ako želiš živjeti mirno".

Poznavajući ga, teško je vjerovati da je Ivica austrijskim novinarima išao govoriti nešto više i nešto drugačije.

Komentara 95

OB
-obrisani-
14:24 25.01.2011.

Ivica napao Blanku: Pa ona ima dvije suparnice a ja sam ipak pobijedio Austrijance, Njemce, Slovence i na izboru za naj sportistu HR čak hrvatinu, tog hrvatskog sina Jakova Faka !

M2
meri_22
14:25 25.01.2011.

Ivice,uvijek te gledam,molim boga da se ne ozlijedis,postujem cijelu obitelj Kostelic,ali sada laprdas! Pokazi se mudrijim od svoga oca. I ti i Blanka ste vrhunski sportasi i ovo ti nije trebalo.

OB
observer
15:21 25.01.2011.

Ima istine u tome sto Kostelic kaze..Blanka nema zapravo konkurencije, one kvalitetne! Pa ona vec nekoliko godina \"stoji\" na istim visinama, bez izgleda da napadne svjetski rekord..a da bi mogla to da uradi potrebna je izmedju ostalog dobre suparnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije