Kvalifikacije za Euro 2012.

Austrijanci zazivaju Kranklove golove

Austrija Hrvatska
Željko Lukunić/Pixsell
03.06.2011.
u 15:45

Belgija i Turska izravni su konkurenti za drugo mjesto, teško da Njemačka može ispustiti uvjerljivo vodstvo, kiksati u Beču.

Neviđena euforija vladala je u Austriji kad je na Svjetskom prvenstvu 1978. ta zemlja pobijedila Njemačku. Tada je dva gola za Austriju postigao Hans Krankl, pa bi ga danas rado u Beču vidjeli u dresu svoje zemlje. Jer samo takav igrač mogao bi donijeti pobjedu protiv Njemačke. Koja im je i te kako nužna žele li ostati u nekakvoj igri za odlazak na Europsko prvenstvo. Iako su dobro krenuli u kvalifikacije, dva poraza u ožujku, od Belgije kod kuće i u Turskoj, dovela su Austrijance u težak položaj i sada im treba pobjeda protiv Njemačke.

Susjed i stari rival dosad je primio samo jedan pogodak u pet utakmica (kod kuće od Azerbajdžana), pa nade i nisu velike.

– Ma ne nadamo se plasmanu na Europsko prvenstvo, znamo da su nam šanse male. Ali, živimo za dvije utakmice protiv Njemačke – kaže branič Paul Sharner.

– Pred 50.000 ljudi imamo vrašku šansu odigrati ozbiljnu utakmicu. Samo ne smijemo potonuti – dodao je izbornik Dietmar Constantini.

Belgija i Turska u toj skupini vode opaku borbu za drugo mjesto, Turci zaostaju jedan bod, ali imaju i utakmicu manje, k tome u Istanbulu su u rujnu slavili protiv Belgije 3:2, pa bi im remi otvorio vrata za drugo mjesto u toj skupini.

Reprezentacija BiH igra važnu utakmicu u Rumunjskoj, pobjedom bi postala ozbiljan kandidat za odlazak u Ukrajinu i Poljsku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije