Englezi secirali zašto je Luka ključan Spursima

Bale i Van der Vaart ni blizu Modrićeve čarolije

'Tottenham Hotspur\'s Luka Modric (centre) battles past Liverpool\'s Jamie Carragher (right)and Leiva Lucas Photo: Press Association/Pixsell'
'Nigel FrenchPress Association/Pi'
09.03.2011.
u 19:36

Još davno kada je ulazio na scenu bilo je jasno kako je Luka Modrić igrač u čijoj će čaroliji uživati nogometna Europa. "Modrićeva čarolija", baš tom sintagmom opisao je novinar Daily Maila hrvatskog reprezentativnog veznjaka

Glavna je teza koju taj engleski dnevni list provlači da glavni igrači u igri Tottenhama ove sezone nisu Van der Vaart ili Bale već baš Luka Modrić.

"Luka Modrić je otkriće Harryja Redknappa, njegova čarolija i genijalna dodavanja čine ga igračem kojeg je nemoguće zaustaviti".

U priči koja je zapravo retrospektiva Modrićeve nogometne afirmacije Daily Mail donosi i razmišljanja nekoliko važnih ljudi u toj priči. Imaju čak i izjavu prvog Modrićeva trenera u Zadru. Daily Mail piše da je to bio "Kofie Drjlo" (!?). Dosta je teško procijeniti na koga su mislili između Paunovića, Matoševića ili Domagoja Bašića.

"Njegova obitelj imala je velikih problema tijekom rata pa se morala preseliti u hotel u Zadru. Cijela obitelj živjela je u jednoj sobi. Bio je jako sitan, no ubrzo je postao zvijezda, najbolji u momčadi", navode Englezi.

Svoju procjenu dao je i izbornik reprezentacije Slaven Bilić:

– Sjećam se trenutka kad sam ga upoznao. Bilo je to prilikom moje prve akcije kao izbornika mlade hrvatske reprezentacije. Bio je dio skupine sjajnih mladih igrača u kojoj su također bili Vedran Ćorluka i Eduardo. Odmah sam vidio da je poseban. Svaki je djelić njegove igre savršen. Govorim mu stalno da je najbolji nogometaš u Europi.

O Modrićevoj osobnosti i vedru duhu govorio je njegov suigrač Vedran Ćorluka koji je ispričao zanimljivu anegdotu.

– Jednom sam mu rekao, a zajedno s Pletikosom bili smo u restoranu, da fotografira Stipu i mene. Popeo se na stolac i pao pred punim restoranom. Bilo je prilično neugodno, no njemu to nije smetalo – priča Ćorluka.

Provučena je već poznata teza kako bi Guardiola htio dovesti Modrića u Barcelonu.

Jučer se također pojavila informacija u Tuttosportu da je Inter za Luku Modrića spreman dati Gorana Pandeva i 15 milijuna eura.

Ključne riječi

Komentara 11

FR
Freedooom
02:15 10.03.2011.

uvijek isto kod hrvata, svak protiv svakog i pljuj po svome. Zalosno!

HR
hrvatin
02:25 10.03.2011.

Ma nitko njega ne pljuje ali ljigavo je citati ove naslove gluposti,Bale je za modrica nogometni vanzemaljac!

NI
nidjomidjo
22:54 09.03.2011.

Hebo vas pas novinarski da vas hebo, di vam je danas bio vaš mali čarobnjak kad se namjerio na ozbiljnu momčad, kao i obično u tim slučajevima - nigdje- loptu nije pipnuo, ono malo što je probao odigrati odigrao je krivo,u svakom duelu bespomoćan, trčao je ko muha bez glave oko centra igrališta, jednom rječju - nula. I te spike Inter daje 60 milijuna, Real 100, Ferguson ga lovi i sanja noću, to prodajte nekom drugom, o čudesnom malom hrvatu, ma dajte molim vas. On je samo solidan premierligaški igrač i ništa više. Dali se itko može sjetiti neke njegove nezaboravne partije? Neke utakmice u kojoj je briljirao? nemojte mi samo prodavati priče kako se njegov doprinos momčadi ne vidi okom neupućenih gledatelja, kako on na neprimjetan način dirigira cijelom ekipom i slične gluparije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije