IVANO BALIĆ Najbolji svjetski rukometaš ide od terapije do terapije

Balić: Ne zabrinjavam se, igrat ću na SP-u

17.11.2008.
u 18:39

Svakodnevica Ivana Balića trenutačno nisu odlasci na treninge, nego odlasci na terapiju. Svaki dan ide prvo u KBC Rebro, a potom na Šalatu.

- Na Rebro idem na terapiju strujom, a na Šalati samo vježbam, jačam mišiće. Ne mogu reći da ne ide nabolje, ali ide prilično sporo. Bitno je da nisam morao ići na operaciju - kaže Ivano.

Mjesec bez treninga
Je li vaš nastup na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj upitan?

- Vjerujem da ću igrati na Svjetskom prvenstvu, a vidjet ću kada ću početi ozbiljno trenirati. Sad je teško govoriti u kakvoj ću formi biti za dva mjeseca.

- Evo, sad već ne treniram mjesec dana. Dakle, imam još mjesec dana vremena - rekao je pomalo u šali Ivano.

Ne bi nitko imao ništa protiv da na SP-u u Hrvatskoj igra kao na EP-u u Norveškoj, uoči kojega se do posljednjeg trenutka nije znalo hoće li uopće igrati, a potom je na njemu bio jedan od najzaslužnijih za srebrnu medalju.

- Moram priznati da ni ja ne bih imao ništa protiv da igram kao što sam igrao u Norveškoj.

Pratio je nastup naše reprezentacije u kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na EP 2010. protiv Finske i Mađarske, u kojima nije igrao.

Neki novi klinci
- Nije to izgledalo nimalo loše. Duvnjak je igrao više nego dobro. Dosta s njima razgovaram, kao i s ostalim suigračima. Kad već ne mogu trenirati, mogu doći i gledati treninge te se poslije malo družiti s dečkima - istaknuo je.

I zagrebaši dobro igraju u Ligi prvaka.

- Trebali smo pobijediti Löwen u Njemačkoj i u drugi krug prenijeti tri boda. No, nije važno, u drugom krugu trebamo igrati jednako kvalitetno i rezultati će sami doći.

Još kad se vi vratite.

- O tom potom.

Naša reprezentacija mogla bi na SP-u izgledati sasvim drugačije nego što smo je navikli gledati od Portugala 2003. godine. Više je igrača ozlijeđeno.

- Ali ima i mladih. Recimo taj Štrlek. Ugodno me iznenadio. Igra se mnogo brže.

Čujete li se s ljudima iz Portlanda.

- Čujem se, jadamo se jedni drugima. Imaju mnogo ozlijeđenih igrača i jako im je teško - zaključio je Ivano Balić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije