Ženska reprezentacija

Barač želi Barbaru, a ona neće igrati ni za milijun eura

Barbara Jelić
Marko Lukunić/Pixsell
01.12.2009.
u 20:06

Irina Kirilova i Nataša Osmokrović zahvalile su se pozivu za EP, a novi krug razgovora je za SP u Japanu 2010.

U subotu 5. prosinca u sjedištu Europskog odbojkaškog saveza u Luxembourgu bit će određene ženske reprezentacije koje će igrati sljedeće godine u Europskoj ligi. Miroslav Aksentijević, izbornik reprezentacije, želio je da Hrvatska igra jer bi to bila dobra provjera za svjetsko prvenstvo. No Marija Vujčić-Turkulin, stečajna upraviteljica Hrvatskog odbojkaškog saveza, već je rekla da nema novca za sudjelovanje, pa će naše odbojkašice ostati bez jakih pripremnih utakmica.

Još se ne zna što će na kraju biti sa Savezom, jer stečajni postupak već dugo traje i nema nikakvih pomaka nabolje. Ideja o novom savezu nije nemoguća, ali...

– Da bi novi savez krenuo od početka mora imati proračun od sedam milijuna kuna. Recimo da Hrvatski olimpijski odbor sudjeluje s 3,5 milijuna kuna, no pitanje je gdje naći ostalo – rekao je Zdeslav Barač, predsjednik HOS-a do stečaja.

Žensku reprezentaciju za manje od godinu dana očekuje Svjetsko prvenstvo u Japanu. Skupina je jaka, a Baračeva je ideja da se pokuša okupiti najbolje od najboljih.

– Želio bih na okupu ponovo vidjeti Barbaru Jelić, Irinu Kirilovu i Natašu Osmokrović.

S Irinom i Natašom već se razgovaralo za europsko prvenstvo, pa su se zahvalile. Činjenica je da obje još igraju i da možda postoji šansa za SP, ali što se tiče Barbare...

– Ideja je suluda. Da mi netko sada na stol stavi milijun eura, ne bih pristala da ponovo igram, nakon što sam se prije četiri godine oprostila na Europskom prvenstvu u Zagrebu. Moje ime nešto znači u svjetskoj odbojci i nema smisla da sada ponovo idem igrati, a znam da ne mogu igrati vrhunski kao prije. Imala sam nakon EP-a ponude nekih klubova, ali sam ih sve odbila. Posvetila sam se potpuno obiteljskom životu – rekla je Barbara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije