20.02.2018. u 22:37
Na Stamford Bridgeu su Chelsea i Barcelona igrali 1:1, a u Allianz Areni je Bayern pobijedio Bešiktaš s 5:0

U prvoj utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka Chelsea je na domaćem terenu protiv Barcelone odigrao 1:1 (0:0), a uzvrat je 14. ožujka na Camp Nou.

Iako je Barca bila nadmoćna u posjedu lopte teško se je probijala kroz gusti obrambeni zid Chelseaja, pa je ostala bez prave prigode u prvom poluvremenu.

Chelsea - Barcelona
1/14

Chelsea je, pak, prijetio udarcima s vrha kaznenog prostora. Dva puta Eden Hazard, u 5. i 43. minuti, ali trunku neprecizno, te Willian, u 33. i 41. minuti, no oba puta je pogodio vratnicu.

Nakon što je u prvom poluvremenu dva puta pogodio vratnicu s ruba šesnaesterca, Brazilac Willian u trećem pokušaju s iste distance odlično plasiranim udarcem trese mrežu u 62. minuti za vodstvo Chelseaja.

Barcelonina igra je i u drugom poluvremenu bila jalova, ali spasila ih je greška braniča Christensena. On je iz čista mira uposlio Iniestu na vrhu kaznenog prostora, veznjak Barce se sjurio prema vratima i dao je povratnu loptu za Messija, koji u 75. minuti pogađa za 1:1.

Chelsea je jedan od rijetkih klubova kojima Messi dosad nije uspijevao zabiti pogodak, trebalo mu je 730 minuta za prvi gol protiv kluba sa Stamford Bridgea. Hrvatski veznjak Ivan Rakitić je u dresu Barce odigrao cijeli susret.

Chelsea - Barcelona
1/12

Bayern je u Münchenu nadjačao Bešiktaš s 5:0 (1:0) i stekao ogromnu prednost uoči uzvrata u Istanbulu 14. ožujka. 

Golove su za Bayern postigli Thomas Mueller (43, 66), Kingsley Coman (53) i Robert Lewandowski (79, 88), dok je kod Bešiktaša već u 17. minuti isključen hrvatski reprezentativac Domagoj Vida

Odluku o prolasku u četvrtfinale Lige prvaka njemački prvak je praktički riješio već u prvoj utakmici na Allianz Areni, a tijek utakmice odredilo je vrlo rano isključenje Vide. S igračem manje Bešiktaš je izdržao do 43. minute, a potom je primio još tri gola te ubilježio prvi poraz ove sezone u Europi, no poraz koji označava i kraj europskih nadanja. 

Turski sastav je već u 17. minuti ostao bez isključenoga Vide, koji je nakon velike neopreznosti svog suigrača Hutchinsona morao startom spriječiti Lewandowskog, koji bi sam išao na gol. U 30. minuti prva velika šansa za Bayern, ali španjolski vratar Bešiktaša čudesno brani šut glavom Hummelsa iz blizine. 

U 40. minuti prva šansa za Bešiktaš, a udarac Quaresme brani vratar Ulreich. U 43. minuti Bayern je ipak realizirao brojčanu prednost i nadmoć - Coman je ubacio, a u velikoj gužvi u petercu Bešiktaša najbolje se snašao Thomas Mueller koji gura loptu kroz noge Fabrija.  

Drugo poluvrijeme započelo je slobodnim udarcem Lewandowskog u 50. minuti koji je odsjeo na vratnici, a tri minute kasnije Bavarci vode s 2-0. Lewandowski je izbjegao zaleđe i uputio povratnu loptu na koju je natrčao Francuz Coman i pogodio sami kut.  U 65. minuti Kimmichov centaršut pronalazi Muellera, a njemački napadač se opet sjajno snalazi ispred vratara i podiže prednost na 3:0.

Vratar Fabri potom brani opasne pokušaje Comana i Robbena, ali u 79. minuti Španjolac mora opet vaditi loptu iz mreže. Udarac Hummelsa s ruba kaznenog prostora Fabri kratko odbija, a Robert Lewandowski je prvi na lopti i lako zabija. Poljak se u 88. minuti i po drugi puta upisao u strijelce nakon asistencije junaka utakmice Muellera. 

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Chelsea
Willian 62'
1-1
Barcelona
Messi 75'
Liga prvaka, 20.45, London
Kraj
90' (Kraj)

Zanimljivo je bilo u Londonu i Münchenu gdje su igrane prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Na Stamford Bridgeu su Chelsea i Barcelona igrali 1:1. Plavi su poveli pogotkom Williana (62), a izjednačio je Messi (75). To je Argentincu bio prvi pogodak koji je zabio londonskoj momčadi. U Allianz Areni Bayern je nadjačao Bešiktaša s 5:0. Strijelci su bili Muller (43, 66), Coman (53) i Lewandowski (79, 89). Turska momčad je od 17. minute igrala s igračem manje, Domagoj Vida je dobio crveni karton. 

88'

Lewandowski je ponovno zabio. Bayern vodi protiv Bešiktaša s 5:0.

79'

Lewandowski je zabio za Bavarce. Bayern protiv Bešiktaša vodi s 4:0.

Žuti karton
77' (Žuti karton )

Suarez je dobio žuti karton.

Gol
75' (Gol)

Gooool! Barcelona je izjednačila na Stamford Bridgeu. Lionel Messi napokon je zabio Chelseaju.

66'

Bayern vodi protiv Bešiktaša s 3:0. Strijelac je bio Thomas Muller.

Zamjena
63' (Zamjena)

Paulinha je zamijenio Aleix Vidal.

Gol
62' (Gol)

Goooool! Nakon dvije vratnice Willian je napokon zabio. Chelsea protiv Barcelone vodi s 1:0.

53'

Suarez je prošao nekoliko braniča i ušao u šesnaesterac. Pucao je u desno, ali je vratar sjajno  obranio njegov udarac.

53'

Bayern je ponovno zabio. Bavarci protiv Bešiktaša vode s 2:0. Strijelac je bio Kingsley Coman.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme.

Poluvrijeme

U Londonu i Münchenu igraju se prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Nakon prvog poluvremena u dvoboju Chelsea i Barcelona nema pogodaka, a u Allianz Areni Bayern vodi protiv Bešiktaša s 1:0. Strijelac je bio David Alaba (43).  Turska momčad od 17. minute igra s igračem manje, Domagoj Vida je dobio crveni karton.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Završilo je prvo poluvrijeme u Londonu. U susretu Chelsea i Barcelone nema pogodaka.

43'

David Alaba odlično pronašao Thomasa Mullera koji je prevario Bešiktašova vratara. Bayern vodi s 1:0.

41'

Willian je ponovno sjajno pucao, ali je ponovno pogodio vratnicu, ovaj put u desnu

33'

Willian je sjajno pucao s ruba šesnaesterca, ali je pogodio lijevu Barcinu vratnicu. Brazilac je do sada uvjerljivo najbolji Chelseajev igrač. 

31'

Marcos Alonso je odlično pucao iz slobodnog udarca u desnu stranu Barcinih vrata. Marc-Andre ter Stegen zaustavio je njegov udarac.

30'

Ivan Rakitić je dobio prvu javnu opomenu u Londonu.

17'

Paulinho je imao sjajnu priliku. Barcelonin igrač glavom je pucao s jedanaest metara, ali pokraj vrata.

17'

Domagoj Vida dobio je crveni karton u Münchenu. Bešiktaš od 16. minute protiv Bayerna igra s igračem manje.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

15'

Nakon 15 minuta igre u Londonu i Münchenu nema pogodaka...

5'

Eden Hazard je pucao s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla iznad Barcinih vrata.

3'

Pokušao je Messi ubaciti u šesnaesterac sa strane, ali je bio neprecizan.

1'

Počela je utakmica u Londonu.

20.35

Utakmicu u Londonu sudi Cuneyt Cakir.

20.30

Domaćin je na Stamford Bridgeu malo 'dotjerao' teren. Kako bi omeli Barcinu igru skratili su travu na dopuštenu visinu, a i dobro ga oštetili. Pogledajte kako izgleda teren u Londonu:

20.20

Domagoj Vida u početnom je sastavu Bešiktaša koji gostuje u Münchenu protiv Bayerna.

Sastavi

CHELSEA (3-5-2): Courtois - Azpilicueta, Cahill, Rüdiger - Moses, Kanté, Fàbregas, Drinkwater, Marcos Alonso - Hazard, Giroud

pričuve: Caballero, Zappacosta, David Luiz, Christensen, Willian, Pedro Rodríguez, Morata

BARCELONA (4-3-1-2): Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba - Busquets, Rakitić, Iniesta - Paulinho - Suárez, Messi

pričuve: Cillessen, Semedo, Digne, Aleix Vidal, Semedo, André Gomes, Dembélé, Alcácer

20.10

Barcelonina zvijezda Lionel Messi igrao je osam utakmica protiv Chelseaja u Ligi prvaka. Iniesti je namjestio pobjednički pogodak u polufinalu 2009. na Stamford Bridgeu, ali nikad nije zabio plavima. Pokušao je osam puta. Hoće li večeras?

20.00

Dobra večer! Nastavljaju se uzbuđenja u Ligi prvaka. U prvim utakmicama osmine finala Chelsea na Stamford Bridgeu igra protiv Barcelone, a Bayern u Allianz Areni dočekuje Bešiktaš. Tijek utakmica iz Londona i Münchena uživo pratite na portalu Večernjeg lista.

Komentara 4

DU
Deleted user
23:14 20.02.2018.

slavonski balvan je mnogo puta kostao i repku , kod mene nebi igrao ni iza gola , neke se tuce po slavonskim birtijama

DU
Deleted user
23:05 20.02.2018.

Kao hrvat gledao sam utakmicu Bayern Besiktas i kada je Vida bio na terenu bilo je 0-0 a kada je izasao onda je bilo 5-0 za Bayern sto znaci da je Vida bio odlican!

JU
juma
00:06 21.02.2018.

Vida nije direktni krivac nego vezni igrac koji je dao loptu u noge Lewandovskom. Ipak nije trebao ici na rizicno uklizavanje, jer tu je situacija ako ne dohvatis loptu ili crveni ili gol. Trebao je pratiti Levandovskog i probati ga potisnuti prema krilu i malo dobiti na vremenu dok se ne prikljuce drugi igraci, no za to treba smirenost i odredjena nogometna inteligencija. Vida ima druge vrline, no u tome nije bas najjaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije