HRVATSKI KUP

Bez sučeve pomoći plavi ne bi prošli

16.04.2004.
u 00:00

Dinamo je jači izvan terena, na terenu nije pokazao da je kvalitetniji od Rijeke - kaže Ivan Katalinić

RIJEKA - Nakon sudačke predstave u Maksimiru u prvoj utakmici polufinala Hrvatskoga kupa nitko nije previše nade polagao u ulazak Rijeke u finale. Ne zato što Rijeka igrom ne bi mogla nadoknaditi 4:2, već zato što suci to ne bi dopustili. Ipak, potajno su se svi malo nadali, ali ljudi u crnom ponovo su bili najbolji Dinamovi igrači, jer bez sudaca Dinamo onakvom igrom kao u drugom poluvremenu susreta na Kantridi ne bi mogao pobijediti ni društvo iz ulice.

Nakon prve utakmice, nakon koje je trener Rijeke Ivan Katalinić osuo drvlje i kamenje na Šuprahu i pomoćnike i najavio reprizu s Vitkovićem, Dinamovi čelnici napali su ga da je pobjeda plavih bila čista.

- Zanima me hoće li nakon svega reći da su čisti. Smijat će nam se iza leđa, ušli su u finale i osvojit će kup. Moraju opravdati sezonu, ali nisu ni njihovi navijači mutavi, okrenuli su leđa svojim igračima kada su ih na kraju došli pozdraviti. Dinamo je jači izvan terena, na terenu nije pokazao da je kvalitetniji od Rijeke. Bez sudaca, koji su nas pokrali u obje utakmice, ne bi ušao u finale, a dinamovci pričaju da je Dinamo veliki europski klub. Njega tako "velikog" pobijedila je provincijska Rijeka, s provincijskim trenerom - rekao je ogorčen i razočaran Katalinić.

Vitković je dva puta propustio pokazati na bijelu točku, prvi put u 36. minuti kada je Bulatov udarac sa 16 metara Bartolović zaustavio rukom, a zatim i u 81. minuti kada je Novakovićev ubačaj Jurić zaustavio rukom.

- Šupraha nije dosudio jedanaesterac na Samardžiću, a dobio je osmicu od delegata, baš me zanima Vitkovićeva ocjena. Uz takvo suđenje nismo imali nikakvih izgleda za finale. Hrvatski nogomet dotaknuo je dno - poručio je Katalinić i dodao da vodstvo kluba treba nešto učiniti jer nema svoje ljude u nogometnom savezu.

Rijeci je to treća krađa u deset godina, u finalu 1994. godine suci su Riječane zaustavili u korist Croatije, pet godina kasnije ukrali su prvenstvo za Dinamo, i sada se povijest opet ponovila. Ima li nakon svega smisla pisati i govoriti o idućem prvenstvenom susretu u subotu u Maksimiru?

- Idemo na izlet, malo se prošetati - rekao je Katalinić i zaključio razgovor s jedinom svijetlom točkom - igrom svojih igrača.

- Rekao sam da ćemo bolje igrati, prošli smo dobre pripreme, a ova momčad daje 20 posto više kad igra rasterećena.

VALENTINA PROKIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije