REPREZENTACIJA Nastavljaju se igrački problemi

Bilic: Eduardu trebaju odmor i pripreme

02.05.2009.
u 09:23

Nije dobro, utakmica s Ukrajinom, po mišljenju mnogih ključna za osvajanje barem drugog mjesta u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo, sve je bliža, a situacija s našim igračima sve je zamršenija. Izbornik Slaven Bilić nije tip koji će kukati, pa nije to činio ni kad je čuo da se Eduardo opet ozlijedio.

Imamo problem
– Neću se hvaliti da sam dobro prognozirao, ali, nažalost, ispalo je točno kad sam rekao da će Dudua ozljede duže mučiti. To su rekli mnogi treneri i liječnici. Nova ozljeda nije važna za sljedeću sezonu. Samo da dođe kraj ovoj, da se odmori i normalno započne pripreme.

S Pletikosom se nešto događa


Koliko god je loše kad neki igrač ne igra kontinuirano, još je to lošije za vratara. Sad se u toj poziciji našao Stipe Pletikosa. Nakon što je momčad Spartaka preuzeo sportski direktor Karpin, Stipe je završio na klupi.
– Razgovarao sam sa Stipom. Karpin mu je za prvu utakmicu rekao da će biti na klupi jer ima mnogo stranaca, a igrali su lakšu utakmicu. No kad ga nije bilo na vratima ni u igri s Rubinom, postalo je jasno da se nešto događa – kaže Slaven Bilić.
No, lako za to što će biti sljedeće sezone, Eduardo, Kranjčar i Petrić su ozlijeđeni, Rakitić i Pletikosa ne igraju. To je već zabrinjavajuće uoči utakmice s Ukrajinom 6. lipnja.

– To je problem. Nije me strah, već samo zaključujem da postoji problem. A nogomet danas ne trpi nepripremljene igrače.

Malo se zamislio, pa onda primjerom objasnio.

– U susretu Liverpool – Chelsea, a riječ je o utakmici sezone, Benitez ima deset spremnih “monstruma”, te zaliječenog Gerrarda. I ne uvrsti ga u igru jer si ne može dopustiti niti jednog igrača koji nije sto posto pripremljen. No, mi od početka imamo teškoća i nismo zbog toga plakali. I sad nam je cilj isti.

Milevski i Alijev su klase
Gledao je susret ukrajinskih klubova u polufinalu Kupa Uefe. Osim Srne, Vukojevića i Sablića, vidio je i ukrajinske reprezentativce.

– Ta je utakmica bila ispod razine susreta Barcelona – Chelsea, ali čvrsti su Ukrajinci. Za razliku od nas, i zdravi. Milevski i Alijev su ekstraklase koje jednim potezom mogu odlučiti o pobjedniku.

Šteta je što u Harkivu nismo pobijedili.

– Gledao sam taj susret nekoliko puta, pa i sad kao pripremu za lipanj. To je jedna od naših najboljih igara. Žao je i meni što nismo pobijedili, sad bi nam bilo lakše. Ali, dobro... – ostao je Slaven optimističan.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije