EKSKLUZIVNO Hrvatski bi izbornik na Stamford Bridgeu zarađivao najmanje dva milijuna eura godišnje

Bilić pregovara s Chelseajem!

28.04.2009.
u 19:44

Hrvatski izbornik Slaven Bilić nedavno je obavio prvu rundu pregovora s Chelseajem! S Bilićem je posredno kontaktirao Chelseajev direktor Peter Canyon, čovjek od najvećega Abramovičeva povjerenja, a posrednik je bio jedan poznati engleski menadžer, koji se sastao sa Slavenom.

Londonski klub raspitivao se o Bilićevim planovima, želeći iskristalizirati situaciju za ljeto.

Slaven Bilić nakon razgovora s čelnicima Schalkea:


- Nikoga tko me pozove na razgovor neću odbiti, ali ne idem nikamo do završetka SP-a, vodit ću Hrvatsku u Južnoafričkoj Republici. Nakon SP-a sigurno odlazim.

Naš je izbornik, dakako, samo jedan od kandidata, vjerojatno ne s najvećim izgledima, jer nije slobodan, ali doznajemo da mu vrata ipak nisu do kraja zatvorena. Chelsea nije klub koji se samo tako odbija.

Dolazi utakmica karijere
Zna se da Hiddink odlazi na kraju sezone, Nizozemac je kazao da ga ni trostruka kruna ne bi zadržala na Stamford Bridgeu jer je usred važnoga posla s ruskom reprezentacijom. Sličan signal Englezima poslao je i Bilić, odlučan u namjeri da Hrvatsku odvede na SP.

Slaven je usred priprema za najvažniju utakmicu izborničke karijere, s Ukrajinom u Zagrebu, i ne želi ugroziti tu operaciju. Iako je Chelseajeva ponuda san snova, Slaven će je za sada ostaviti po strani.

Rijkaard i Eriksson
No, stvari se ipak mogu okrenuti nakon Ukrajine, jer Chelsea ni do tada vjerojatno neće imati trenera. Pobijedi li Hrvatska, Bilić bi imao otvoren put prema Južnoj Africi i mogao bi raditi na dva kolosijeka, kao što sada to čini Hiddink.

Treba li uopće reći što bi za Bilića značio angažman na Stamford Bridgeu, u londonskoj četvrti u kojoj ima stan. Osim što bi inkasirao najmanje dva milijuna eura godišnje (Avram Grant radio je za “samo” milijun i pol), gotovo svakodnevno bio bi vijest dana u Engleskoj.

Borio bi se za engleski naslov, igrao u Ligi prvaka, radio s megazvijezdama Drogbom, Ballackom, svojim prijateljem Frankom Lampardom... @linkbox@

Posao života za trenera koji je u karijeri vodio samo 16 klupskih utakmica i koji nema niti jedan trofej. No, ima dvije pobjede nad engleskom reprezentacijom, a takvu preporuku nema niti jedan stručnjak u Europi!

Chelsea, naravno, ne pregovara samo s Bilićem. Abramovičeva je velika želja Carlo Ancelotti, no prema njegovim izjavama, čini se da ga Rusova ponuda nije izula iz cipela. Ili se ne želi zamjeriti Berlusconiju, nego završiti sezonu u Milanu i potom reći zbogom.

Među kandidatima su i slobodni treneri Frank Rijkaard te famozni Sven-Göran Eriksson, koji još visoko kotira u Engleskoj unatoč otkazima u Manchester Cityju i nedavno u Meksiku.

Bilić prethodnih dana nije bio dostupan za komentar, no viđen je u Barceloni gdje je Chelsea igrao prvu utakmicu polufinala Lige prvaka...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije