Najavili drugi derbi

Bišćan: 'Ako netko ode, nemamo plan B. Ne možemo se dobro spremiti za njihov odlazak'

Zagreb: Bišćan zadovoljan jer su modri sezonu otvorili pobjedom
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/8
20.07.2023.
u 13:46

"Nije normalno da se igraju dva derbija u ovako kratkom vremenu", komentirao je Igor Bišćan pred utakmicu s Hajdukom u prvom kolu nove sezone HNL-a. Doista, nova će sezona započeti žustrim ritmom za najveće hrvatske klubove. Dinamo ide u europske utakmice, dok su pred Hajdukom ogledi s Rijekom i Osijekom

Drugi derbi nove sezone domaćeg nogometa igra se već ovoga petka. Prošle subote je Dinamo obranio naslov prvaka Superkupa i pobijedio Hajduk rezultatom 1:0. Mjesto događaja ponovo je stadion Maksimir, a trener Dinama Igor Bišćan zajedno s Josipom Mišićem, Stefanom Ristovskim, Dinom Perićem i Martinom Baturinom najavio je utakmicu.

"Nije normalno da se igraju dva derbija u ovako kratkom vremenu. Vjerujem da ćemo biti bolji u sljedećoj utakmici jer smo se pripremali i podignuli formu u ovih par dana. Pobjeda bi nam značila više od tri boda jer bismo imali sjajan ulaz u sezonu", započeo je Igor Bišćan.

GALERIJA Dinamo obranio naslov prvaka Superkupa

Zagreb: Bišćan zadovoljan jer su modri sezonu otvorili pobjedom
1/18

"Znamo da u sljedećih mjesec i pol nećemo moći uvijek imati najbolju ekipu na terenu. Zato bi ovi bodovi jako puno značili. Očekujem da će Hajduk biti puno bolji jer im se vraća najbolji igrač. Nećemo se posebno pripremati na njegov povratak. Idemo biti još bolji i pobijediti", rekao je trener Dinama.

Dotaknuo se i mogućih izlaznih transfera nekih od najboljih igrača momčadi. "Specifična je situacija. Ako netko ode, nemamo plan B. Teško je da u HNL-u ima netko tko može doći u Dinamo i odmah postati važan igrač. Ne možemo se dobro spremiti za odlazak igrača koji su jako bitni. Sredstva koja dobijemo, nećemo moći potrošiti na igrače koji vrijede kao neki koji su sad tu. Plan je da uspijemo doći do toga da nam ne padne kvaliteta igre", kazao je Bišćan.

VEZANI ČLANCI:

Prvi protivnik u europskim utakmicama je kazahstanski prvak. "Astana je čvrst protivnik i mi ćemo se morati pokazati na terenu. Mislim da smo bolji i da ćemo proći, ali bit će teško, moramo se dobro pripremiti", rekao je trener Dinama.

Nekoliko riječi rekli su i igrači. "Lijepo je ući u novu sezonu s osvojenim trofejem. Moramo ući sutra s novom snagom. Livaja ima ogromnu kvalitetu, ali ipak se mi pitamo. Igramo na domaćem terenu i ne razmišljamo puno o protivnicima. U derbiju je intenzitet na visokoj razini. Dinamo je najveći hrvatski klub i pritisak je uvijek tu. Teško je igrati ovako rano u sezoni i moramo biti na sto posto", rekao je Stefan Ristovski.

Složio se s njime i Martin Baturina. "Idemo pobijediti opet Hajduk. Drago mi je da sam zabio gol u prošloj utakmici. Hajduk me iznenadio, imao je puno šansi i bio čak i bolji zadnjih pola sata. Sad će imati i Livaju. Fokusiran sam samo na Dinamo. Idem odigrati najbolje što mogu", rekao je mladi igrač plavih.

VIDEO Bjelica otkrio nepoznate detalje o transferu Oršića: 'Stav Southamptona je bio tvrd'

Komentara 7

DU
Deleted user
14:02 20.07.2023.

To je ta nova poltika kluba, pošto poto prodaj a poslije misli kako i s čim dalje ?

EJ
ejStef
15:53 20.07.2023.

Znači i službeno je potvrđena politika novo-stare uprave i Šimića - prodaj što možeš, podijeli novce, jer nema sutra. Ništa od pojačanja, eventualno krpanje s ispodprosječnim igračima poput onog Francuza kojeg su doveli... Platili su ga 1,2 mil. da sjedi na klupi i to kao rezerva rezerve. Nije čudo što su ovog koji to vodi potjerali iz Milana i što je Karlovac pao u niži rang kada ga je vodio...

GO
Gorskivuk5
14:19 20.07.2023.

Treba igraće trenirati i držati 100 % pripremljene i rotirati po potrebi a ne plakati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije