IGRAČKI KADAR

Bišćan ima kvalitetne stopere, ali s pola njih mora biti oprezan. Evo zašto mu je trebao Francuz

GNK Dinamo odradio popodnevni trening u Sloveniji
Marko Lukunicl/PIXSELL
28.06.2023.
u 10:52

Stoje i riječi koje je Bišćan izrekao nakon što je Francuz stigao, trebat će mu neko vrijeme na prilagodbu, na novu momčad, na suigrače, morat će naučiti hrvatske nogometne izraze, zasad komunicira na engleskom. No, iako nije oduševio u debiju, može se očekivati da će već na slovenskom dijelu priprema pohvatati konce igre plavih i da će ravnopravno konkurirati u borbi za udarnu postavu. A borbe će biti, s Bernauerom je sad šest stopera u Bišćanovoj svlačionici i to nije previše.

Gledajući debi Maximea Bernauera za Dinamo u susretu s Dugim Selom nismo bili oduševljeni. Imao je 24-godišnji francuski stoper nekoliko dobrih rješenja, vidi se da zna s loptom, a Dinamu takav profil stopera treba, igrač koji može iznijeti loptu. Ima Bernauer i dobru dugu loptu, no onda je to odjednom počeo previše koristiti i poslao ih je u "bunar", a to nam se nije nikako svidjelo.

Potom je i u defenzivi napravio nekoliko greška iz kojih je trećeligaš mogao poentirati.

Francuz mora bolje

– Bernauer je jak na lopti, forsirao je neke pasove koji nisu prolazili. S loptom u nogama je kvalitetan, ali možda sam očekivao zrelija rješenja. Ne samo od njega nego i od ostalih. Dobro radi, uklopio se, vjerujem da će biti bolji – rekao je nakon te utakmice trener Dinama.

Stoje i riječi koje je Bišćan izrekao nakon što je Francuz stigao, trebat će mu neko vrijeme na prilagodbu, na novu momčad, na suigrače, morat će naučiti hrvatske nogometne izraze, zasad komunicira na engleskom.

No, iako nije oduševio u debiju, može se očekivati da će već na slovenskom dijelu priprema pohvatati konce igre plavih i da će ravnopravno konkurirati u borbi za udarnu postavu. A borbe će biti, s Bernauerom je sad šest stopera u Bišćanovoj svlačionici i to nije previše.

U prošloj sezoni standardni stoperski par bili su Josip Šutalo i Dino Perić. Njih dvojice nije bilo u Dugom Selu, Josip Šutalo bio je na odmoru nakon reprezentativnih obveza u Ligi nacija. Uz to, po mnogima je upravo on najbliži odlasku, svojim odličnim igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pa u Ligi nacija, ali i u Dinamu pobudio je zanimanje brojnih klubova i lako je moguće da će se dogoditi njegov bogati transfer. Tako bi plavi ostali na pet stopera, a to je broj potreban za sezonu. Josip Šutalo tako je u prošloj sezoni odigrao 36 utakmica za plave, koliko je odigrao i 28-godišnji Dino Perić.

GALERIJA Turci pišu da je Dinamo prodao Petkovića, a ranije su isto tvrdili za Livakovića

GNK Dinamo odradio popodnevni trening u Sloveniji
1/5

Uz Josipa Šutala i Perića na raspolaganju Bišćanu sad je i Boško Šutalo. Nesretni 23-godišnjak ozlijedio se još na početku prošle sezone u Šibeniku, teško mu je stradao gležanj nakon što je odigrao četiri europske i četiri utakmice HNL-a. Morao je na operaciju, no problema je bilo kad se počeo vraćati pa je išao i na "čišćenje". Sad je počeo trenirati, valjda problema neće biti, ali sigurno je da i on i Bišćan moraju biti oprezni. Uostalom, Boško je bio u Dugom Selu, ali u "civilnoj" odjeći, tek je gledao svoju momčad. Nije bilo ni Dine Perića, on je osjetio zatezanje u preponama i s njim trener nije želio riskirati, valjda će sve biti u redu tijekom priprema u Brdu kod Kranja.

Bišćan na raspolaganju još nema Maura Perkovića koji je još jučer bio u Rumunjskoj na Europskom prvenstvu do 21 godine. No njega Bišćan baš i nije koristio, dok je kod Čačića uglavnom igrao lijevog beka, i to dosta dobro, a tu bi mogao konkurirati i ubuduće. Dinamov trener na pripreme je poveo i 19-godišnjeg Jakova Gurlicu, vodio ga je bio i Čačić i tada nam se jako svidio, i zbog igre u polju i zato što je bio opasan, odličan u napadačkom skoku. No Čačić mu je dao samo nekoliko minuta, i to ne na poziciji stopera, već na zadnjem veznom u utakmici u kojoj su plavi u Šibeniku izgubili s 1:2. Gurlica nam se svidio i u Dugom Selu, svoju je minutažu dobro iskoristio.

VEZANI ČLANCI:

Ristovski je 'krpao'

Zbog svega navedenog bilo je potrebno dovesti još jednog stopera da se ne bi dogodilo da se momčad mora krpati na toj poziciji kao što je to bio slučaj u nekim prošlim sezonama. Jer, stoperi su stalno u duelima, nerijetko dobivaju kartone, a i ozljede ih ne zaobilaze. Uostalom, u prošloj je sezoni Stefan Ristovski odigrao deset utakmica na poziciji stopera, što mu nije strano jer to igra i u reprezentaciji Sjeverne Makedonije, ali prije svega je vrijedan desni bek Dinama.

Iako je Maxime Bernauer stigao iz drugoligaškog Paris FC-a, taj 24-godišnjak bio je i mladi francuski reprezentativac, koji je počeo igrati u Rennesu, u Parizu je bio od 2021. godine te tamo odigrao 71 utakmicu, a klub je sezonu završio na solidnom sedmom mjestu jake lige s 20 klubova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije