Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆATE GA SE?

Bivši dinamovac pojačao jedan od najjačih srpskih klubova, evo kako su ga predstavili

Rijeka: Finale hrvatskog nogometnog kupa, HNK Rijeka - GNK Dinamo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
29.05.2024.
u 22:23

Nakon Dinama, nastupao je za Lokomotivu, Rijeku, turski Bursaspor, mađarski Honved i grčki Kifisias, gdje je odigrao prošlu sezonu. U Dinamovoj je prvoj momčadi igrao tek u devet navrata

Nekadašnji nogometaš Dinama i Rijeke, 29-godišnji Luka Capan novi je igrač srpskog kluba TSC iz Bačke Topole. Igrat će ovaj Zagrepčanin sada u redovima trećeplasirane momčadi srpskog prvenstva, štoviše - naći će se i u europskom nogometu sljedeće sezone. 

Capan je kao nogometaš ponikao u NK Zagrebu, a onda je s 15 godina prešao u Dinamo, gdje se zadržao sljedećih pet godina. Nakon Dinama, nastupao je za Lokomotivu, Rijeku, turski Bursaspor, mađarski Honved i grčki Kifisias, gdje je odigrao prošlu sezonu. U Dinamovoj je prvoj momčadi igrao tek u devet navrata.

TSC je i prošle sezone igrao u kvalifikacijama Europske lige, što će se dogoditi i ovoga ljeta. Klub iz Bačke Topole uključuje se tek u Playoff-rundi kvalifikacija Europske lige gdje ima najslabiji koeficijent, pa će ići na vrlo teškog protivnika. U slučaju ispadanja, ima zagarantirano mjesto u grupnoj fazi Konferencijske lige, gdje bi mogli doći i na nekog od naših klubova koji igraju u tom natjecanju - prije svega Hajduk i Osijek, ali i Rijeku, ako se ne plasira u EL.

- Prvo pojačanje našeg kluba u ljetnom prijelaznom roku je Luka Capan (1995). Hrvatski centralni defanzivac koji je prošao nogometnu školu Dinama iz Zagreba igrao je za Lokomotivu, Rijeku, za turski Bursaspor i za mađarski Honved. Stiže nam iz grčke AE Kifisiasa. Dobrodošao u TSC obitelj - predstavili su Capana iz novog kluba.

Rijeka: Finale hrvatskog nogometnog kupa, HNK Rijeka - GNK Dinamo
1/14

Komentara 2

Avatar CUBE
CUBE
10:46 30.05.2024.

Kako to zvuči lepo, i da je neki bezveznjaković al kad pišeš "prošao je školu dinama" ... najveći klub s ovih prostora, ima da učimo

PE
peronja
11:13 30.05.2024.

čekaj malo, kaj nije jedan od najjačih srpskih klubova Hajduk (iz Kule)?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije