nezadovoljstvo u javnosti

Bivši suci: Fifa je izborom suca iskazala nepoštovanje prema Hrvatskoj

World Cup 2022 - USA - Wales
Tom Weller/DPA
16.12.2022.
u 07:31

Nekadašnji španjolski sudac Joan Fabregas smatra da se Fifa želi dodatno dodvoriti organizatorima SP-a. Ali, netko će pomisliti, gdje baš preko 'hrvatskih leđa'

Svjetska nogometna organizacija (Fifa) je još jednom iznenadila svjetsku javnost, a sada je u fokus rasprave stigao izbor suca za utakmicu Hrvatska - Maroko koja će odlučiti tko nosi kući brončanu medalju. Izbor je pao na domaćeg, katarskog predstavnika, 35-godišnjeg Abdulrahman Al-Jassim, potpuno anonimno ime za koje mnogi smatraju kako je poklon Fife organizatorima da se zahvale na domaćinstvu i uloženim novcima. 

- Fifine stvari, samo s jednom odrađenom utakmicom Abdulrahman Al-Jassim sudi utakmicu za treće mjesto, a Poljak Szymon Marciniak sa samo dvije utakmice sudi finale - objavio je na Twitteru nekadašnji meksički djeljitelj pravde Felipe Ramos Rizo

- Totalno je nepošteno da utakmicu za treće mjesto između Hrvatske i Maroka sudi Abdulrahman Al-Jassim. Time se želi zahvaliti organizatorima Svjetskog prvenstvo - napisao je Joan Fabregas, bivši sudac u La Ligi, a danas novinar. 

 

 

Veliko je pitanje koliko Al-Jassim ima iskustva u ovako zahtjevnim utakmicama, nadajmo se da se neće ponoviti kaos na susretu Nizozemska - Argentina, kada je sudio puni iskusniji i renomiraniji Mateu Lahoz.

Inače, A selekciji vatrenih nikad dosad nije sudio. Prije sedam godina u Čileu je sudio hrvatskoj reprezentaciji do 17 godina.Veliko finale će suditi Poljak Szymon Marciniak.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 5

DU
Deleted user
07:56 16.12.2022.

Da li su svom muslicu da sudi za svije muslice. Sve je to islamski utjecaj koji ce nas doci glave vrlo brzo.

Avatar spremno zidam
spremno zidam
08:06 16.12.2022.

Kso sto rekoh jucer - Ovo je teška pi.darija i jos jedan dokaz da je ovo prvenstvo neregularno. Arap sudi utakmicu izmedju Arapa i Europskih krscana. Brazilac sjedi u VAR sobi. Pripremite se na tesku i bezocnu pljacku.

Avatar MRBEAN24
MRBEAN24
07:53 16.12.2022.

Delegiral isu suca koji želi šušku, da niej tako onda bi provjera VARA bila aktivirana i vidjelo bi se da nije bilo penala koji je usmjerio utakmicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije