DANIJEL SUBAŠIĆ

Bivši vatreni Monacu najavio što očekivati u Zagrebu! Posebno ističe jedan faktor

Hamburg: Poznati na susretu Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
02.10.2024.
u 17:43

"Ovdje sam proveo 8 i pol godina, malo je igrača koji mogu toliko ostati na jednom mjestu. To su sjećanja koja ostaju, moj sin je rođen ovdje, u Monaku. Imate sve da napredujete i budete na visokoj razini, u Kneževini je i mirniji život", rekao je Danijel Subašić

Bivši vratar hrvatske nogometne reprezentacije i osvajač srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, Danijel Subašić, rado je viđen u francuskom velikanu Monacu. Za večerašnje protivnike Dinama igrao je osam godina. Prošao je s njima put od druge lige, sve do osvajanja naslova prvaka Francuske u 2017. godini. Od 2012. do 2020. kada je otišao, za crveno-bijele je nastupio 292 puta, a u njihovom je dresu čak i zabio jedini gol u svojoj karijeri. U šampionskoj sezoni proglašen je najboljim golmanom Ligue 1.

Prošlog je vikenda hrvatski vratar dobio poziv sa prisustvuje obilježavanju stote obljetnice osnivanja AS Monaca. Tom je prigodom Subašić dao intervju za njihove službene stranice. "Trenutno živim u Hrvatskoj. Gledam malo i utakmice, a posebno sam pratio pobjedu protiv Barcelone. U sadašnjoj momčadi Monaca ima kvalitete i karaktera jer nije lako pobijediti momčadi kao što je Barcelona. Prošle sezone plasirali su se u Ligu prvaka, a i sada su u vrhu ljestvice. Još uvijek imam nekoliko prijatelja u klubu, poput fizioterapeuta koji je i dalje tu", rekao je vratar.

GALERIJA Jakirović ponosno gledao sina u Ligi prvaka. Uz njega Zajec, Marić i brojna poznata lica

Hamburg: Poznati na susretu Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/8

"Ovdje sam proveo 8 i pol godina, malo je igrača koji mogu toliko ostati na jednom mjestu. To su sjećanja koja ostaju, moj sin je rođen ovdje, u Monaku. Imate sve da napredujete i budete na visokoj razini, u Kneževini je i mirniji život. U drugim velikim klubovima navijači mogu vršiti pritisak na tebe, dok ga ovdje moraš sam sebi izvršiti", kaže Subašić pa se osvrnuo na susret s Dinamom: "Utakmica je Lige prvaka, bit će pun stadion. Atmosfera će sigurno biti dobra, iako je Dinamo loše startao porazom kod Bayerna. Nije lako susresti se s momčadi kao što je Monaco kad tako izgubiš prvu utakmicu. Samopouzdanje nije na istoj razini, no vidjet ćemo što će se dogoditi."

Subašić je svoju nogometnu karijeru započeo u mladim momčadima NK Zadra, a zatim je 2003. prešao u seniorsku ekipu kluba. Godine 2008. otišao je na posudbu u Hajduk. U siječnju 2009. godine splitski klub ga je odlučio kupiti uz odštetu od 400 tisuća eura. Nakon tri godine potpisao je upravo za Monaco koji je za njega izdvojio milijun eura. Nakon brojnih godina u njihovom dresu odlučio je uzeti godinu dana pauze od nogometa, a u rujnu 2021. vratio se u Hajduk. U splitskom klubu, s kojim je uzeo tri Hrvatska nogometna kupa (09/10, 21/22, 22/23) ostao je do srpnja prošle godine kada je zaključio profesionalnu igračku karijeru.

VIDEO Za astronomsku cijenu prodaje se Mamićeva majica u kojoj je napravio nešto o čemu se priča i danas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije