TRENER AUSTRIJE

Bjelica: Dinamo može bez Sammira! E, to je moć...

'11.08.2013, Gerhard Hanappi Stadion, Wien, AUT, 1. FBL, SK Rapid Wien vs FK Austria Wien, im Bild Nenad Bjelica, (FK Austria Wien, Trainer) // during a Austrian Bundesliga Football Match between SK R
'EXPA/ Thomas Haumer'
13.08.2013.
u 14:00

- Sammir? O njemu sve znamo, vrhunski je igrač, a vidjet ćemo kako će se uklopiti u novi sustav igre. Kruno Jurčić daje puno slobode bočnim igračima, a vidjet ćemo hoće li on u tome pronaći svoje mjesto - kaže Bjelica.

Na radaru su nam Bilić, Prosinečki, Kranjčar, Čačić..., a tek se ovih dana \"pojavio\" Nenad Bjelica (41). Kad su plavi izvukli njegovu Austriju za protivnika u Ligi prvaka, postao je \"hit\". Dočekao nas je u Beču, srdačan, otvoren, bilo mu je drago što nas vidi...

Je li vam dvoboj s Dinamom vrhunac trenerske karijere?

Utakmice karijere

– To mi je najveća utakmica u karijeri. Kao igrač sam puno toga prošao, puno je iza mene lijepih pobjeda, ali i puno žalosnih poraza.

Kako vam se čine danas modri, možete li ih u Austriji uopće gledati?

– Imam HRT u Beču, ali ne i Arenasport. Puno je novih igrača, gledao sam petardu Luksemburžanima. Dinamo igra potpuno drugačije nego što smo navikli. Plavi su uvijek igrali u rombu u sredini, pokušavali su pas-igrom doći do završnice s dvije špice. Danas su tu ulogu preuzeli ofenzivni bekovi, vrlo kvalitetni bočni igrači Soudani i Fernandes, te Čop u špici, plus mladi igrači u sredini. Kompaktni su, nogometno kvalitetni. To što sam vidio svidjelo mi se. To je novi Dinamo, plavi prije nisu tako igrali.

Nedostaje li modrima Sammir?

– Nisam primijetio. O njemu sve znamo, vrhunski je igrač, a vidjet ćemo kako će se uklopiti u novi sustav igre. Kruno Jurčić daje puno slobode bočnim igračima, a vidjet ćemo hoće li on u tome pronaći svoje mjesto. Ako se vrati za utakmicu s nama, bit će opasan. Ali opasni su i Brozović, Antolić, Husejinović, Pamić... Prijetit će nam opasnost sa svih strana, to mi je posve jasno.

Koji vam je najdraži trenutak u Maksimiru?

– Pobjeda s Osijekom prije 13 godina... Centrirao sam, a Vujica je zabio. To mi je bio zadnji nastup u Maksimiru. Prije toga sam dao gol, ali smo izgubili 1:3. Posljednji sam put u Maksimiru bio kao navijač, na utakmici protiv Srbije.

Jurčić i vi njegujete različite stilove. Vi s rukama na leđima, mirni, a on samo što ne iskoči iz kože. O čemu to ovisi?

Moram biti mirniji

– Znam i ja eksplodirati. Pokušavam svoju smirenost prenijeti na momčad. Ali, eto, u igri protiv Rapida mi to nije uspjelo.

Josip Šimunić upozorio je ovih dana da se prelako ulazi u reprezentaciju. Kakvo je vaše mišljenje?

– To je istina, pogotovu u posljednjih pet godina. Evo mog primjera, bio sam četvrti strijelac Španjolske, i to kao veznjak, a imam samo devet nastupa za kockaste. Bio sam deset godina vani, a neki koji nisu izašli iz Hrvatske imaju 30 nastupa...

Ali to je tako, oko reprezentacije su uvijek bili neki interesi, a ja nisam bio u tome. Isto je i za medije, iza mene se nikada nisu vukli skandali, pa sam bio i izvan vidokruga.

A nisam od onih koji će zvati okolo i vikati \"pišite o meni\".

>> Austria razočarala: S igračem više nije uspjela zabiti Rapidu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije