TOP 100 PODUZETNIKA

Istraživanje: Bjelica je najplaćeniji čovjek u našem nogometu, evo koliko je zaradio

Početak priprema nogometaša Osijeka za nadolazeću sezonu
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
05.07.2022.
u 09:54

Budući da nogometaši i svi nogometni djelatnici imaju status obrtnika sami moraju prijavljivati svoje prihode, oni se službeno vode kao poduzetnici, a od svih njih Bjelica je prvi na ljestvici s 10.7 milijuna kuna prihoda za 2021. godinu

Trener Osijeka Nenad Bjelica je najuspješniji i najplaćeniji nogometni djelatnik u Hrvatskoj, pokazalo je istraživanje koje je proveo Jutarnji list.

Prema tom istraživanju Bjelica je u društvu Top 100 najuspješnijih hrvatskih poduzetnika, odnosno poduzetnika koji su ubilježili najveće prihode u 2021. godini. 

15.05.2022., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 35. kolo, NK Osijek - NK Lokomotiva. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Budući da nogometaši i svi nogometni djelatnici imaju status obrtnika sami moraju prijavljivati svoje prihode, oni se službeno vode kao poduzetnici, a od svih njih Bjelica je prvi na ljestvici s 10.7 milijuna kuna prihoda za 2021. godinu.

Nije, međutim, u potpunosti sigurno jesu li ti Bjeličini prihodi isključivo ostvareni njegovom plaćom u NK Osijeku, u kojem ima manadžersku funkciju (i trener i direktor) ili je pak Osječanin nešto uprihodio i u eventualnim poslovima sa strane.

11.06.2022., stadion Gradski vrt, Osijek - Pocetak priprema za nadolazecu sezonu nogometasa NK Osijek. Rene Poms, trener Osijeka Nenad Bjelica. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Što se tiče samih nogometaša koji su svoj 'kruh' zarađivali na našim prostorima, radi se o isključivo o igračima Dinama. Prvi na toj ljestvici je Kévin Théophile-Catherine (8,3 milijuna kuna), a slijede ga François Moubandje (7,4 milijuna kuna), Mislav Oršić (6,3 milijuna kuna), Dominik Livaković (6,2 milijuna kuna), Bruno Petković (5,7 milijuna kuna) te Izet Hajrović (4,4 milijuna kuna).

Komentara 3

LL
lijepa_li si
11:31 05.07.2022.

a zato je gospodin i najglasniji!

JA
jadre
07:19 28.08.2022.

Prešo ih Hajrović ....ko plitak potok Tolika lova za manekena....ha....ha

BS
Blue_shirt
11:19 05.07.2022.

A Livaja ? Nije valjda da on zaradjuje ispod stola? Zadnji na listi je Hajrovic sa 4,4 mil kn, jeli ikome iz porezne uorave taj podatak sumnjiv? Ili oni smiju samo u kafice na obali koji za cijelu sezonu nemogu napraviti poreza kao jedan igrac. Dorh, sto se ceka, #vrime je !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije