Osijek protiv Gorice

Bjelica uoči početka sezone: Belji ćemo prilagoditi igru, s njim smo kvalitetniji

Osijek: Konferencija uoči početka prvog kola HNL-a između Osijeka i Gorice
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
14.07.2022.
u 23:08

U osječkom kadru su za utakmicu protiv Gorice dostupni svi igrači osim baš najboljeg strijelca Gorice u Prvoj HNL Kristijana Lovrića, koji mora odslužiti kaznu za crveni karton zarađen na kraju prošle sezone.

Nakon završetka dugotrajnih priprema NK Osijeka trener i sportski direktor kluba Nenad Bjelica najavio je u četvrtak na konferenciji za medije novu HNL sezonu koja počinje ovog vikenda.

– Nakon pet tjedana vrlo dobrih priprema dočekali smo prvu službenu utakmicu. Mogu reći da smo napravili sve što smo željeli što se tiče kondicije. Na tehničko-taktičkim stvarima i kondiciji radit ćemo i dalje, ali nadam se da smo napravili bazu za dugu i uspješnu jesen. S puno optimizma dočekujem prvu utakmicu.

U osječkom kadru su za utakmicu protiv Gorice dostupni svi igrači osim baš najboljeg strijelca Gorice u Prvoj HNL Kristijana Lovrića, koji mora odslužiti kaznu za crveni karton zarađen na kraju prošle sezone. Goricu će Osijek dočekati u Gradskom vrtu u subotu u 19 sati.

 

– Nema ugodnog protivnika, svi su neugodni, a ako ti nisi pravi, napravit ćeš ih još neugodnijima. Ako budemo na našem maksimumu, šanse za pobjedu su velike. Gorica je nezgodna, ali nešto će se i nas pitati – opisao je trener Osijeka nadolazeći susret.

Najveće osječko pojačanje ovog ljeta je povratak napadača Diona Drene Belje s posudbe u Istri 1961, gdje je odradio fenomenalnu sezonu.

– Naravno da ćemo Belji prilagođavati igru. On je drugi prototip napadača u odnosu na Ramona, možda najsličniji Topčagiću, s tim da je mlađi i malo brži. Beljo voli sudjelovati u igri, biti mantinela, vjerujem da ćemo s njim na terenu biti kvalitetniji. Kako ćemo biti postavljeni, ovisit će i o protivniku – rekao je Bjelica.

Ključne riječi

Komentara 2

RA
radolizem
14:37 15.07.2022.

Ako Beljo zabije 14 golova, Lovrić 12, a Caktaš 10, Osijek bi mogao biti odmah iza Dinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije